| | | |

Тома Биков култово: Трудно ми е да анализирам хора, които страдат от въртоглавост

Смятам, че е крайно неполезно за българската държава да няма парламент и тя да се управлява от президентската институция.

Това каза за предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Тома Биков от ГЕРБ.

Относно споменаването на процедура за импийчмънт, той запита:

„Те знаят ли например, че ако бъде свален Румен Радев до края на мандата на поста ще бъде Илияна Йотова.

В нашите структури отношението към ДБ не е никак добро, да не кажа нещо по-друго”, допълни Тома Биков.

„Не се възприемаме като „партия на войната”. Винаги сме декларирали своята проевропейска позиция.

Ние бяхме сред инициаторите за предоставяне на оръжие на Украйна, това решение не бе взето от предишния парламент, където ПП бяха на власт, имаха министър председател и военен министър. ДБ бяха в тогавашното правителство и за 8 месеца не успяха да вземат такова решение“, заяви Тома Биков.

Той изтъкна, че ГЕРБ издигна кандидатурата на проф. Анастас Герджиков на кандидат-президентския вот, когато Румен Радев спечели втори мандат.

Аз не се разграничавам от Влади Горанов, това заяви Тома Биков от ГЕРБ. Той подчерта, че това е негова лична позиция, а не на партията.

Биков заяви, че позицията му е принципна, защото всеки се смята до невинен до доказване на противното. Той подчерта, че говори като гражданин, защото в момента не е депутат, а също така и той като Горанов е просто член на ГЕРБ.

Биков определи обявяването на нови санкции по “Магнитски” като част от предизборната кампания. Той каза, че не знае как работят САЩ, но че са повлияни от български доносници.

Тома Биков дори заяви, че може и той да се окаже санкциониран по “Магнитски”, защото защитава бившият финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов.

“Да вземат и мен да ме проверят. Да ми намерят Форд Фокуса”, емоционално призова той българските институции.

Един от най-щастливите мигове в живота ми беше свалянето на правителството на Кирил Петков, това призна Тома Биков в интервюто си.

Той нарече ПП “въртоглави хора” и обясни, че те и ДБ се опитват да наложат идеи, които се приемат само от една трета от българите. „Трудно ми е да анализирам хора, които страдат от въртоглавост”

Събраните в нова предизборна коалиция партии налагали идеите или с “тропане с краче” или със силови методи като ареста на Бойко Борисов, който беше незаконен, каза още Биков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts