| | | |

Лечева да се готви за изключване: Обвини публично Нинова в подмяна на ….

Мога да кажа, че са изключително тревожни процесите в момента в БСП.

Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева.

Тя уточни, че говори от лично име, като редови член на БСП от повече от 20 години.

Според нея е невярно твърдението на БСП, че служебният кабинет атакува партията и се опитва да се меси в изборите. Това е мантра, която е удобна, но изключително невярна.

„Очаквам пак да се каже как служебното правителство и президентът се месят в проблемите на партията, което се превърна в една удобна мантра, която обаче е невярна. В последната година сме свидетели как вината се търси навсякъде другаде, но не и в ръководството на БСП“, добави Лечева.

По думите ѝ в партията в последните година-две няма демократичен плурализъм и даде пример с последния Конгрес на социалистите, на който микрофоните на вътрешната опозиция са били умишлено изключвани.

По думите й на последното заседание на конгреса на партията не е давана думата на всички, които искат да се изкажат.

Прийомите, които се използват последните една-две години, са в друга посока – недемократични, смята Весела Лечева.

„Аз мога да кажа, че резултатът от гласуванията е подменен. Има и доказателства, за това, което казвам. За изключването на нашите другари, това са най-активните членове“, каза Лечева по повод решението на конгреса да изключи 13 делегати.

Още съм член на БСП и ще остана такъв.

Изключването на нашите другари е най-позорното нещо, което може да се случи в БСП. Това никога не е било в нашата партия. Аз съм гневна, защото повече от 20 години съм работела за успеха на тази партия и никога не съм жалила сили и енергия за достойното представяне на БСП.

В заключение Весела Лечева подчерта, че много хора са полагали усилия за БСП, но те са били унижени от ръководството, визирайки пропадането на партията до 4-то и 5-о място на изборите.

Но на много хора нервите не им издържаха и търпението им се изчерпа“, каза още Лечева

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts