| | | |

Дебилизъм: В деня на памет за Апостола ПП-ДБ с хепънинг пред Народния театър, яхнаха образа на Левски

В най-тъжния ден, когато цяла България отдава почит и скланя глава пред паметта на Апостола на свободата, от ПП и ДБ спретнаха хепънинг пред Народния театър и яхнаха образа на Левски в началото на предизборната си кампания.

“От днес се обединяваме за България, в която сме горди с миналото, щастливи в настоящето и спокойни за бъдещето.

Това заявиха от коалицията “Подължаваме промяната” и “Демкратична България” на събитие пред Народния театър “Иван Вазов” в столицата, на което откриха предизборната си кампания.

В коалицията “Заедно” влизат гражданската организация “Правосъдие за всеки”, проекта “За доброто”, фондация “Заслушай се”, Център за съзидателно правосъдие Разград, фондация “Три жени”, Екип на София изпратиха свои представители, които да говорят пред събралите се и да заявят подкрепата си за обединението на “добрите сили”.

За тях съпредседателят на “Промяната” Кирил Петков говори отдавна, но досега бяха известни само “Правосъдие за всеки”, “Спаси София” и “Екип за София.

Той самият уточни от сцената, че организациите са общо над 50.

Отцепилият се от БСП Явор Божанков, който бе на първа линия на събитието

“България се нуждае от всеки един от нас, който има волята и желанието да работи за преобразяването на страната. Нека да бъдем “равни с другите европейски народи”, както ни е завещал Апостола на свободата Васил Левски. Да изградим общото ни европейско бъдеще!”, призоваха от коалицията във Фейсбук.

Събитието бе открито от Кирил Петков, който цитира думите на Левски:

“Братя, възобновяването на нашата славна държава, отърването ни от проклетите агаряне, за да си добие първата чест и слава нашето мило отечество България, най-после, да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили…”.

По високоговорители бе пуснат запис на обръщение, с което Кирил Петков и Асен Василев заявяват намеренията си да спечелят “мача”.

В ръцете си Петков стискаше червена папка, на която бе написано “Има кой, има как”.

От импровизираната трибуна Кирил Петков се обърна към присъстващите, а Асен Василев остана сред публиката.

Редом с него на трибуната бяха ген. Атанас Атанасов, Владислав Панев, Надежда Йорданова и още няколко от кандидатите за депутати.

“Изкуственият интелект може да смени цели парламентарни групи. Дори не е нужен изкуствен интелект, може да ползваме миксери. Трябва един просто да ги спира и да ги пуска да бучат.

Така те със същата сила ще провалят работата на парламента, законодателството и бъдещето на България, но пък няма да ни струват толкова много”, каза Явор Божанков.

Пред журналисти той потвърди, че ще води листата на обединението в Габрово.

“Това, което днес показваме, е че никой не е над каузата. Не може да има един човек над каузата, колкото и да е свестен и добър. Всички сме заедно и всеки трябва да каже “Моето его отива на второ място”. Никой не е над каузат”.

Така Кирил Петков коментира думите на ексдепутата Александър Дунчев, че в партията има задкулисие и че няма да приеме водачът на листата в София-област да е от ДБ.

Петков потвърди, че ще бъде водач на листата в 23-и МИР в София.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts