| | | |

Кирливите ризи на “Промяната” започна да вади Дунчев: Кирил Петков шикалкави, ако кажа всичко, ще съсипем изборите

Протестирам срещу намерението на “Продължаваме промяната” да даде София-област при предстоящите избори на “Демократична България”

Това заяви в предаването “Тази неделя” на Би Ти Ви бившият шеф на агенцията по горите и ексдепутат от “Промяната” Александър Дунчев.

Той уточни, че Кирил Петков му предложил да е втори в листата на коалицията ПП-ДБ в София-област, което било неприемливо.

И допълни, че не било вярно твърдението на Петков, че Дунчев и екипът му се отказвали от участие в изборите.

Обвини Кирил Петков в “опити за шикалкаване, което виждаме всеки ден” и добави, че не той създава скандала, а “те”.

В отговор на въпрос какво ще предприеме, ако условието на организацията в София – област не бъде прието, отговори: “Продължаваме битката, може и без “Промяната”.

Той мотивира настояването на партийната организация в областта с постиженията й в годините, свързани с опазването от сеч на горите и борбата с феодализацията на общините.

“Промяната” в София – област е пример как се събират почтени хора. Всички са млади и супер принципни, а не мошеници като в Народното събрание.

Показахме как трябва да се промени управлението на България, атакувахме незаконните строежи на Фюат Гювен и Вълка, а после и приватизацията на вековни общински гори в Своге, управлявано скрито от ДПС, а се води на ГЕРБ.

Показахме как хората във Вакарел и Копривщица остават без дърва, показахме незаконната сеч от Своге до Самоков и как партии си купуват гласове”, каза Дунчев и подчерта, че партийните активисти до него рискуват живота си в тези битки, водени в продължение на 15 г., някои са загубили работата си, други получават заплахи.

Наложено е решение някой да води без да се знае кой е и без да е свързан със София област”, каза Дунчев и изреди имената, за които се говорело – на съпредседателя на “Демократична България” Атанас Атанасов, на бившия депутат Антоанета Цонева и бившия министър на електронното управление Божидар Божанов.

“Ние не сме се отказали, а протестираме срещу един опит да бъде дадена София-област на ДБ с едно безпринципно решение, без изобщо да се отчита спецификата на София-област и усилията, които са положили хората и екипа да отвоюват тази област от мафията, превзела общините там”.

Дунчев не бил съгласен с това листите за предстоящите избори да се подреждат по конюнктурни причини. В тях трябвало да се слагат млади и принципни хора, които да вършат работа.

Дунчев каза, че е разговаряно със съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов, който казал, че обединението не държи непременно да оглави листата. “Тоест имаме задкулисие при нас”, заключи Дунчев.

Той не посочи имена, но описа политическите си противници като “тези, които смятат, че трябва да се наложи моделът на ГЕРБ, за да могат да държат властта” и “си гонят други каузи”

“Или коалицията ДБ и ПП си ревизират решението и да върнат лидерството в София-област на ПП, или нашият екип си тръгва и да си търсят и други хора и други кандидати.

Те налагат модел, срещу който се борим – да сложим наши хора някъде, без значение кой какво е правил”, каза още той.

В София-област екипът на Дунчев показал как трябва да се прави промяната с борбата си с дървената мафия и местни феодали в дърводобива.

А сега се предлагало да се направят безпринципни компромиси, които Дунчев не можел да приеме. Поради това отказал да води листа в друг избирателен район.

Според Дунчев подобни договорки показвали, че има задкулисие в “Промяната”.

Партията трябвало да води листата в София-област, а самият Дунчев нямал претенции той да е на първото място.

Ако няма решение ПП да води листата, Дунчев щял да разкаже за всички усилия за промяна на “Промяната”, защото не ставало въпроса за вътрешнопартийни битка, а за промяната на България.

Дунчев щял да продължи битката срещу мафията, дори ако се наложи да напусне “Промяната”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив
клип бТВ

Similar Posts