| | | |

Храни куче, за да те лае: Цветанов подло скочи на Борисов! Бута се в коалиция ДС, те не го искат

Бившият зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов пак клати партията на Бойко Борисов с твърдение, че не друг, а именно експремиерът лично е посочил и назначил за финансов министър Владислав Горанов във втория си кабинет.

Като абсолютно несъстоятелна определи някогашният МВР шеф твърденията на Борисов, че с Горанов не бил близък и че отдавна не бил част от ГЕРБ, както и че не бил неин член по повод вкарването на 45-годишния плевенчанин във втория щатски списък по закона “Магнитски” и санкциониран от американското бюро.

Ето какво разказа Цв. Цв. пред “Факти” за процеса по издигането на Горанов от общата администрация на Министерството на финансите до нейния връх:

“Когато изграждахме структурите на политическа партия ГЕРБ, на едно от събитията се запознах с Радослав Точев, който тогава работеше във финансовото министерство на Франция и беше командирован у нас като съветник на екип към финансовото ни министерство.

Владислав Горанов към онзи момент беше служител в Министерството на финансите.

Когато вече се ориентирахме за това кой ще е финансов министър в първия кабинет на премиера Борисов – Симеон Дянков, тогава Борисов назначи Горанов за зам.-министър в МФ.

Така Владислав Горанов започна да работи във финансовото министерство на висок ръководен пост.

Във втория и третия мандат, Борисов персонално го избра за свой финансов министър”.

И добави анализ и на поведението на Борисов от миналата седмица след гръмването на поредния скандал “Магнитски у нас”:

“В начина, по който бившият премиер отреагира, виждаме пример за типичен негов стил и начин на поведение”.

Нещо повече, Цветанов отново твърди, че в последния си мандат като министър-председател Борисов е работел открито в полза на режима на Владимир Путин, като пак се аргументира с парафа му, положен по сделката за Балкански поток.

Прогнозата на бившата дясна ръка на Бойко е, че макар и с нови коалиции, е твърде вероятно изборите на 2 април да не са последните за годината и очаква още един тур след тях.

Защото по думите му настроението в предизборната кампания било минорно, “почти сиво”.

Иначе за пореден път бившият вътрешен министър се изказа доста ласкаво за новия дясноцентристки съюз между ПП и ДБ и почти декларира, че вотът му ще отиде при него.

Цветан Цветанов е водил разговори за присъединяване към новосформираната коалиция между “Демократична България” и “Продължаваме промяната”.

Според неофициална информация на Актуално, партията на Цветанов “Републиканци за България” няма да се присъедини към обединението, тъй като двете партии не са искали да се свързват с бивши лица на ГЕРБ.

“Последните седмици сме водили неофициални разговори с представители на ДБ и ПП, в които сме заявили готовност да подкрепим едно широко дясно обединение. Това е пътят да разсечем заедно политическия възел, който се заплете през последните години.”

Той отива и по-далеч, като заявява, че на предишните избори партията му е работила в подкрепа на “Продължаваме промяната” и “Демократична България”:

“В Шумен и Силистра нашите регионални представители участваха активно в подбора и регистрацията на ПП в Секционните избирателни комисии.

Също така подкрепихме кандидатите на ДБ в Пловдив област, Видин, Велико Търново, Стара Загора, Плевен и в др. градове”.

Въпреки това двете партии са отхвърлили подадената ръка и така “Републиканци за България” най-вероятно ще се яви сама на предстоящите парламентарни избори на 2 април.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts