| | | |

СКАНДАЛНО ВИДЕО! Току-що русофил изхвърли на улицата украинското знаме от кабинета на кмета Фандъкова

Атанас Стефанов, водач на листа на партия МИР в 25 МИР София и в 17 МИР Пловдивска област, свали току-що украинското знаме от кабинета на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Стефанов се познава с Фандъкова и днес влязъл при нея да й подари цветя за 8-ми март. А от там излязъл на балкона, откъдето свалил знамето на Украйна.

Явно, че това е била подготвена акция, защото отдолу някой го е снимал и е направил клип.

Това не е първото посегателство над украинското знаме, което се вее на фасадата на Столична община.

На 5 май 2022 двама младежи от партия “Възраждане” се изкачиха с вишка до балкона на кабинета на кмета Йорданка Фандъкова, където украинският флаг се вееше до българския.

За акцията съобщи лидерът на Възраждане Костадин Костадинов във фейсбук, негови депутати присъстваха на скандалната акция на “Московска” 33.

Присъстващите наоколо полицаи не предотвратиха наглата атака до балкона на кмета, която е четвъртият човек по ранг в държавата.

Ден след това знамето на Украйна е поставено отново, съобщиха от “Московска” 33.

Поставянето на украинския флаг беше гласувано от Столичния общински съвет на 21 април. Тогава бяха преименувани и площи, в близост до руското посолство. В чест на Украйна една от алеите в района вече се нарича „Героите на Украйна”, а площад наблизо – „Борис Немцов“

Източник: Епицентър

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts