| | | |

НА ЖИВО Над 600 човека скандираха “Победа с ГЕРБ” в Разград

Разград е поредната спирка от предизборната обиколка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вчера той бе в Русе, а по-рано – в Шумен и Враца.

Множеството, изпълнило до пръсване залата на театъра в града, го посрещна с възгласи “Бойко! Бойко!”

Повече от 600 човека дойдоха в Общинския културен център на Разград, за да засвидетелстват подкрепата си към ГЕРБ. В предизборното мероприятие освен лидера им Бойко Борисов и водачката на листата Десислава Атанасова се включиха и други знакови за партията лица.

Преди това Борисов и Атанасова се срещнаха с кмета на Разград Денчо Бояджиев.

“Като премиер никога не съм делил общините по партийна принадлежност. Правителствата, които ръководех, помагаха еднакво на всички. Затова и днес благодаря за посрещането на кмета на Община Разград Денчо Бояджиев.

“Джипката” не хвърляше пари на вятъра, а помагаше на регионите да се развиват и хората в тях да живеят по-добре”, написа бившият премиер във фейсбук.

Срещата откри координаторът на ГЕРБ в областта Владимир Димитров.

След него думата взе Гюнай Хюсмен. “При ГЕРБ България вървеше, после влакът спря. От две години – зеро, нула”, каза той.

Пети път се налага да отидем на избори не по наша вина, заяви Гюнай Хюсмен.

“2009 г. Борисов създаде ГЕРБ и се включи големият влак, който тръгна към Европа. Вървеше с добра скорост, остана още малко – влязохме в чакалнята на еврозоната.

Обаче един стрелочник вдигна юмрука, във вагоните имаше гратисчии, шарлатани и взеха да дърпат ръчната спирачка. Влакът спря и зеро, нула”, заяви вторият в листата.

Единствено ген, Борисов ще направи така този влак да тръгне и да спре в Еврозоната, заяви той.

И похвали Борисов и ГЕРБ за реновирането на пътища по време на управлението му, това не са хвърлени пари на вятъра.

Заплатите на учителите бяха вдигнати двойно, напомни той. И попита защо няма турци на избираеми места, няма турчин или ром за областен управител.

Правел го само Борисов, защото “иска да сме заедно не само на полето, а навсякъде”. Това е бъдещето ни, да бъдем заедно, посочи Хюсмен.

На трибуната излезе “Желязната лейди на ГЕРБ”, както я представи Хюсмен – Десислава Атанасова

Тя честити на всички жени в залата 8 март и отбеляза: На 2 април да се поздравим с победа!

“Победата ни е нужна, нужна е на хората, които живеят във всяко кътче на България. Победата на ГЕРБ – СДС ще ни даде възможност да съставим правителство.

Никой да не ни поставя условия, никой да не ни извива ръцете, никой да не ни изчегъртва”, започна словото си водачът на листата на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова.

“Две години аматьорщина в политиката” – така тя охарактеризира тези, които “ги изчегъртвали”.

“Ако направим още едни избори заради нечии прищевки, това отново ще ощети вас. Така, както две години ощетяваха българите с левче за бензина, с цените на тока.

Те харчеха по 9 милиарда за девет дни – без отчетност, без информация”, продължи Атанасова. И цитира съобщение на БНБ, според което “растежът на БВП на България ще се забавя и ще премине в спад”

“Ние от коалиция ГЕРБ – СДС имаме ясна програма. Ние две години изобличавахме всяка нагла лъжа. Защото те две години лъжеха”, продължи тя.

На трибуната излезе Бойко Борисов, който бе приветстван с мощни аплодисменти и възгласи: “Бойко!”.

“Опасна партия сме ние – на 8 март правим партийно събрание”, пошегува се в началото той и честити международния женски ден на всички дами в залата.

“На тези избори трябва да се подкрепи ГЕРБ не за друго, а защото хората вече са загубили основното доверие в институциите. Няма авторитети. И невярване в институциите – това означава разпад. За две години разпад!”, заяви той.

“Ние от първия ден на ПП и ДБ казвахме, че крадат по един лев от джоба на всеки българин. И в първия ден, в който паднаха, горивото се вдигна с 1 лев. Те умишлено създадоха тази инфлация”, отбеляза Борисов.

“Три пъти досега се налага да вадим държавата от такова състояние. Но ще видите – тази дупка, която сега остава…, върви към 10 милиарда.

Преди да дойдем тука, по стара традиция, понеже няма кмет в България, на когото не съм помагал – без значение дали е син, бял или пембен, отидохме с Гюнай да пием кафе.

И хората казват – благодаря! А две години, питат? – Две години нищо”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

„Сега, уж са вдигнали пенсиите, а те не ви стигат. От какво поскъпнаха дървата? Гората стана по-скъпа ли? Напротив – изнасяме, но те сложиха надценка. Кое наложи в България да стане толкова скъпо? Всичко произвеждаме. Виновно е лошото управление“.

„Те имат 2000 души в центъра на София, поименно се знаят. Обслужват се чужди интереси“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Никаква война не ни е виновна. Три пъти съм се нагърбвал и съм вадил България от кризата. Дупката е вече към 10 млрд. лева. Ще понесем тези пасиви. Истински се надявам да върнем България отново в пътя“, отбеляза той.

„Доказахме етническата толерантност в смесените райони. Истински ме заболя, че не е изографисана църквата. Когато си тръгвахме, оставихме пари да се оправи джамията. Нито подът е пипан, не е мръднало. Щяхме да сме завършили вече“, каза Борисов.

„Съединението прави силата и ние ако не се обединим, нищо добро не ни чака. Този път гласуваме за себе си. Толкова е трудно, но само вие можете да ни извадите от кризата. Ако сме първи, не може да се шикалкави, ще направим правителство.

Смисълът на парламентарните избори е да се състави правителство. Над милиард досега сме дали за избори, за да си чешем егото. Силата на една нация е всички етноси да работят заедно“, подчерта той.

Той отбеляза, че от Освобождението в Разград не е строена църква. А местната джамия като паметник на културата има нужда от поддържане и средства за обновление.

“И то там, където оставихме пари. А там, където не сме оставили – нищо”.

“Нямаме пари, казва кметът. Ама това го казва всеки кмет. Представяте ли си, едно правителство пред какво ще се изправи.

И ако имате отстрани едни, които само да лялят, както и правят, всяка трудност няма да може да бъде преодоляна.

И затова хората са казали: “Съединението прави силата”. И ако не се съединим като народ, нищо, нищо добро не ни очаква.

Този път гласувате за себе си. Толкова е трудно, но само вие можете да ни измъкнете от кризата. Как? Ако сме първи, няма къде да шикалкавим и трябва да направим правителство”, заяви Бойко Борисов.

Той подчерта, че несъставянето на правителство е “дезертьорство от страна на политическата класа”. “и се надявам, че колегите, лидери на партии (а на някои те са по няколко) да осъзнаят, че след изборите трябва да има правителство, а не да си “чешем егото различните партии”.

“С една дума – това, което е написано на парламента: “Съединеното прави силата”, не го ли приложим като народ… Една партия, един човек толкова могат.

Силата на една нация – и християни, и мюсюлмани, и българи, и турци, и всички етноси да работим заедно. И ние работим.

Аз толкова пълна зала съм виждал, когато царят дойде, имаше избори и мене ме беше написал водач в Благоевград и Пловдив-област.

Обаче не помня Свинаров ли беше водач за Разград, абе не знам, но царят ме изкомандва – от Благоевград върви в Русе, после в Разград. И аз пристигнах в Разград”, коментира още Борисов.

“Благодаря ви, че сте тука! Да не остане някой криво да ме разбере. Царят беше подарък за България. Него го провалиха царедворците, ако тея около Иван Костов не го блокираха, знаете ли къде щеше да бъде България!

Само че те, царедворците, нарочно го провалиха. Сега се опитаха две години да направят с нас”, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

“И да спечелят Подмяната/Промяната, те ще загубят. Защото са изолирани. Те ще бъдат в абсолютна изолация – така, както ГЕРБ беше на предишните избори.

Сега ще е същата ситуация, а ние имаме много повече възможности. Но пак казвам – стабилно управление може да има със стабилни лидери, които да мислят за просперитета на държавата.

И трябва да сме много активни. А ние не го правим. Да хвърляме вина на служебното правителство, е безсмислено . То съществува заради нашите грешки”, заяви още Борисов.

“Желая ви да сте ми живи и здрави! Най-лесната агитация на тези избори – ето ви бензина, ето ви храната”, допълни той.

“Още веднъж – честит празник! Гюнай ще води жените на банкет”, пошегува се Бойко Борисов, а залата отново поде: “Победа!”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts