| | | |

НА ЖИВО Борисов шокира: Аз повече няма да съм премиер

Радев, за да угоди на ПП, праща Шишков по медиите, и той действа като бухалка.

Оръжейните заводи бълват 5-6 млрд. Държим се икономически, благодарение на войната в Украйна

Ако магистрала “Хемус” беше лесна за правена, Тодор Живков щеше да я направи не само до Правец

Аз няма да съм повече премиер и не ми пука какво ще кажат, но като гражданин съм възмутен на медиите. Създават внушения, канейки министър Шишков и не задавайки никакъв журналистически въпрос за Велико Желев. Всяка сутрин този красавец Шишков е по телевизиите

“На вас прави ли ви впечатление как правят други кампанията. Как пълнят зали, как си правят политиките. Те знаят, че ГЕРБ побеждава ПП навсякъде”, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Плевен, където продължава предизборната му обиколка. В залата има повече от 600 човека.

И в Плевен членовете ГЕРБ се заканиха да осигурят изборна победа за партията си.

“Област Плевен е една от най-тежко пострадалите в цялата страна. Не искам да се спирам на левчето, което крадяха. Чудовищната инфлация…

Ние ще сме първа политическа сила с резултат, който да ни даде самочувствие”, каза от трибуната водачът на листата на ГЕРБ-СДС Пламен Петров.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за 15-ти МИР – Плевен Тачев заяви, че за него е огромна чест да е начело.

“Г-н Борисов, треторазрядните състезатели, които управляваха – спряха жизненоважната магистрала, крадяха и последното левче. Всички плевенчани, които мислят за стабилна България, ви подкрепят.

Само ние можем да изведем страната по пътя на стабилното развитие”, каза той и призова на 2 април хората да гласуват с бюлетина номер 2

“Ще ви кажа няколко лицемерни неща. Магистрала “Хемус” щеше да е готова, ако ГЕРБ беше на власт. А те не работеха, само разплащаха. Много порочните процедури за инженеринг е на второ място по лицемерие.

Цяло лято и есен тази година една дупка няма да има кой да запълни. Никой в 50-годишната история на България не е оставял страната без пътна поддръжка. Те това успяха да направят”, разгневи се Николай Нанков.

Според него през тежките зими са се разходвали около 80 млн. лв., а ПП само за два месеца са изразходвали 158 млн. лв. без да има сняг.

За година и половина „Промяната“ спрели плащанията към бизнеса. А за 2 г. нямало нито един ремонтиран километър.

“Ние сме обеднели 4 пъти. Това показва тоталния провал на всички управляващи за тези 2 г.

Защо намалиха мандатите в Плевен. Защото районът обезлюдява. Ако беше лесна магистралата за правене, Тодор Живков нямаше да я направи само до Правец”, каза от трибуната Бойко Борисов.

Искаме да помогнем на Северна България. Да има работа и хора. Единствено можеше да правим инхауспроекти. Затова сме правили магистралите бързо, за да изравним Южна и Северна България, заяви Борисов.

Борисов се възмути на медиите, че създават внушения, канейки министър Шишков и не задавайки никакъв журналистически въпрос за Велико Желев.

“Вие сте три пъти по-бедни, от тази страна на планината. Затова ви взимат мандатите. Защото сте незначителни.

Пуснеш БТВ – Шишков. Снощи се прибирам – пак Шишков. Един красив, а нито един журналистически въпрос към него.

Аз няма да съм повече премиер и не ми пука какво ще кажат, но като гражданин съм възмутен на медиите, че правят реклама на министър Шишков

Как не ви е срам. Как може да не питате какви пари е дал на тази фирмата.

Но съм възмутен – една – другата. Красавец, непостроил нищо. Дупка-яма.

Призовавам за пореден път Радев да изкара бюджета и финансовото състояние на страната. То е в катастрофа.

Уважаваната Лена Бориславова казва, че ГЕРБ страхували хората. Не е вярно. Те знаят, че ГЕРБ ги бие.

Една госпожа вчера пуснала за нов “Магнитски”. Вчера помолих нашите хора да попитат американското посолство да попита има ли право да уведомява която и да е политическа сила за подобни неща.

“На вас прави ли ви впечатление как правят други кампанията. Как пълнят зали, как си правят политиките. Те знаят, че ГЕРБ побеждава ПП навсякъде”, заяви Борисов.

Относно председателят на ПП Кирил Петков Борисов коментира, че се обърквал. “Петков казва: Увеличихме пенсиите с 50%, 3 пъти. Както и да го смяташ – не става”.

По думите му ГЕРБ категорично бие другите партии, всяко тяхно показване е щета.

“Колкото и да е поръчков един журналист, трябва да пита Асен Василев защо инфлацията е скочила 4 пъти”, заяви още Борисов и допълни, че дефицитът е 7%, държавата е задлъжняла с милиони, а Христо Иванов говори за някаква Еврозона, ще станат смешни, ако се покажат.

Борисов искаше да каже на своите симпатизанти нещо положително. Коментира лекарите, които са практикуват в Плевен, че тук са най-много на глава на население.

Другото положително нещо, което увери избирателите: “Хемус” – Ботевград, Мездра, Враца, Монтана, Видин трябва да станат. Колкото бързо станат, толкова ще се изравни Юга и Севера.

“По нашите магистрали, защото сме на кръстопът – знаете, има дни по 50 хил. автомобила минават през тях. При 30, 40 градуса температура на асфалта, няма такъв, който да издържи на камионите.

Но когато има поддържане, при отваряне на дупка, изкривяване – веднага се ремонтира. Така е по цял свят. Трафикът е все повече транзитен”, увери Борисов.

5, 6 млрд бълват оръжейните заводи. Ние сме и най-големия износител на ток. И всичко това е благодарение на войната в Украйна.

На Радев му е много трудно. Като отиде някъде и няма подкрепа от нито една партия в парламента, му е много трудно. Няма инструмента, партийния, а целият ангажимент е негов. Ако направи нещо за по-дълго, ПП-тата веднага скачат, коментира Борисов.

Той показа доклад на БНБ, че търсенето и предлагането на българските продукти ще намаляват.

“Настоявам Радев и служебните министри да извадят какво има в портфейла на България и с какво се разполага.

Асен Василев излиза като от часовниче с кукувичка и казва: с 20% вдигнахме пенсиите и се прибира без да му се задава един въпрос.

Не може да си представите какво бълват оръжейните ни заводи, другото е, че ние сме един от най-големите износители на ток в Европа”, обясни Бойко Борисов.

“Който ви каже, че ще има АЕЦ “Белене”- просто ви лъже. След войната и след агресията на Путин няма дори шанс да се говори.

Приехме закон и в Козлодуй ще се правят два ядрени реактора. Съжалявам, но който ви казва друго – ви лъже”, отговори Борисов на журналистически въпрос.

Ще направим всичко възможно след 2 април да има правителство и се надявам на разум в политиците. Всички можем помежду си, но не искаме с ПП, каза Бойко Борисов и добави, че трябва да има редовно правителство, за да може да се поеме ангажимент.

Разединителните линии са толкова големи, че само ни втвърдяват. След като не искат с добро – така да бъде. Вместо хората сега да си готвят манджите, са дошли на партийно събрание, обясни той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts