| | | | |

ГЕРБ направи на салата програмата на ПП-ДБ: Пълна бутафория! Гасете лампите, има как!

Бутафория с претенции.

Така кандидат-депутатът от ГЕРБ – СДС и водач на листата на коалицията в Ловеч Николай Нанков охарактеризира програмата на “Продължаваме промяната” – “Демократична България”.

снимка Архив

“На всяка страница в програмата си въртят някакви 50 милиарда лева, които щели поравно да се разпределят между Северна и Южна България.

Вярвате ли им – оперативните програми са зациклили; изпълнението, респективно плащанията по ПВУ са доникъде; какви 50 милиарда?!

И инвестиции за пет лева няма да могат да завършат успешно”, написа Нанков във Фейсбук.

Ето и пълния текст на публикацията му:

Ох, какво да ви кажа, скъпи приятели, за „амбициозната“ програма на ПП

Бутафория! С претенции…

Ето само няколко примера, защото цялата програма е едно голямо преписване и няма изчитане – страница след страница повтарят едно и също:

1.Сключили били споразумение с Румъния за проектиране на пет моста над река Дунав.

Абе, аланкоолу, между двете държави има подписан меморандум още през 2014 г. – за 2 локации на бъдещ трети мост.

Втори меморандум през 2019 г. – за пет локации на бъдещ трети мост. Тези пет моста ПП само ги премятат от избори на избори, а работа – нула! А и истината им убягва!

2.Стартирали били проекта за тунел под Шипка, моля ви се!

Абе, аланкоолу, процедурата започна 2019 година и премина през дълга съдебна битка. Преди това изградихме цялото околовръстно на Габрово и подхода към тунела. Осигурихме и финасирането за него.

И докъде стигна тунелът при вас – до под кривата круша!

3.Щели да довършват автомагистрала „Хемус“!

Ами те я спряха – лично Асен Василев каза, че “Хемус” не е спешна и изпразни сметката, в която бяхме заделили милиард за довършваното й. Помните, нали!?

Още не е отговорил за какво бяха изхарчени парите. А сега, с това стягане на коланите, което се задава заради „далновидното“ им управление, откъде ще намерят пари за довършване на неимоверно поскъпналия аутобан!?

Много лъжат, да го знаете!

4.Щели да довършат и „Видин-Ботевград“, и автомагистралата Русе-ВеликоТърново, че и автомагистрала „Черно море“.

Да, ще ги довършат. Съвсем. Нищо няма да остане от тях!

5.Тази точка ми е любимата – щели да въвеждат немските стандарти за пътно строителство!

Абе, аланкоолу, въведохме ги още през 2018 г. С мой подпис. С промяна в наредбата за проектиране на пътища. След повече от година усърдна експертна работа.

И, ако позволите, една забележка за граматиката – сигурно в Харвард не правят разлика, но на български се казва германски стандарти. Немски е езикът. Държавата е Германия.

7.Обещават строителство на безопасни пътища с дълъг срок на гаранция за поддръжка.

Абе, аланкоолу, гаранционните срокове ние ги удължихме вече преди почти 4 години – през 2019 г. И да ви светна нещо – не могат да бъдат по-дълги от експлоатационните срокове.

Абе, бутафория ви казвам!

8.Изобщо няма да коментирам общите приказки за типова документация за търгове в пътното строителство и текущ ремонт – да им пожелаем успех и за следващите избори може и драфт да напишат високоплатените им корифеи по Закона за обществените поръчки!

9.На всяка страница в програмата си въртят някакви 50 милиарда лева, които щели поравно да се разпределят между Северна и Южна България.

Вярвате ли им – оперативните програми са зациклили; изпълнението, респективно плащанията по ПВУ са доникъде; какви 50 милиарда?! И инвестиции за пет лева няма да могат да завършат успешно!

9.Обещават устойчиво развитие на ВиК сектора – пак общи приказки.

Ако не знаят, заради некадърното им управление ВиК проекти за стотици милиони са под риск и, ако не се вземат спешни мерки, всичко ще потъне като в бездънен кладенец! А градовете още дълго ще стоят разкопани и без завършени обекти.

10.Щели да намерят най-доброто решение за участъка на Струма през Кресненското дефиле – тук татко Петко явно не се е намесил с гениалната си експертиза.

Мислите ли, че хората са забравили как вашият екоминистър опита да сложи прът в проекта!?

Бутафория и това е!

11.Поне стана ясно защо са били „проверките“, с които регионалният министър Шишков се намеси в предизборната кампания – бутафорните му тези за „тънък“ асфалт са влезли в програмата на любимците му от ПП-ДБ.

С две думи, положението е: „Гасете лампите, има как!“

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts