| | | | |

Слави проговори за Асен Василев, направи шокиращи разкрития за хазната

Слави Трифонов проговори за Асен Василев.

Лидерът на ИТН изнесе подробности за управлението на държавните финанси от времето, когато ИТН бе част от управляващата коалиция, но я напусна заради “Промяната”.

Днес в медиите излезе следната новина: България е пред свръхдефицит и сценарий за заем от Международния валутен фонд, написа Трифонов във Фейсбук.

В обширен пост той укорява финансовата политика на правителството на Кирил Петков и по-специално на Асен Василев, в качеството му на министър на финансите.

Трифонов припомня, че именно тези действия на Василев са били една от причините ИТН да напуснат управленската коалиция и правителството да падне.

Слави посочи, че за пореден път ИТН е казала истината, въпреки че е отнесла целия негатив.

Думите му са по повод доклада на Министерството на финансите, според който страната ни е изправена пред фалит заради политиката на последните редовни правителства.

Ето какво точно пише Трифонов:

“Тази информация излиза от доклада на служебния финансов министър Росица Велкова, който тя е представила пред Министерски съвет.

Основната причина за тези изводи се крие в работата на последното редовно правителство и решенията, взети конкретно от тогавашния министър-председател Кирил Петков и тогавашния министър на финансите Асен Василев.

Ще ви припомня един конкретен случай, заради който България в момента е с лошо финансово състояние.

При изготвянето на бюджета от правителството “Петков”, “Има такъв народ” публично и на няколко пъти се противопостави на идеята да се раздадат енергийни помощи на всички, включително на компании, които регистрират свръхпечалби.

Разбира се, никой не ни чу и в крайна сметка милиони левове бяха раздадени на такива компании, които нямаха нужда от помощ.

Всъщност, резултатите от решенията на Кирил Петков, Асен Василев и безропотните им партньори щяха да бъдат още по-драматични, ако те бяха останали начело на държавната хазна. За доказателство, прочетете внимателно доклада на служебния министър на финансите Росица Велкова.

Всеки нормален човек може да си направи логични, причинно-следствени връзки и да разбере какво се е случило и какво можеше да се случи.

Да теглим заем от МВФ не е стояло пред страната ни от Жан-Виденово време.

А като се сетя какво беше тогава – никак, ама никак не ми се иска това време да се връща.

Две бяха причините, поради които падна правителството на Кирил Петков.

Едната беше двойствената политика спрямо Северна Македония, а другата беше неразумната и опасна финансова политика на Асен Василев и Кирил Петков.

Това, което се случва днес, и това, което се случи в Северна Македония, ясно показват какво съм имал предвид.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts