| | | |

Борисов: 100 пъти ще им върна бюджета, докато не видя заделени пари за обещанията на Асен Василев

Без ГЕРБ правителство в следващия парламент не може да има! ПП и ДБ говорят безумия! Така и не се научиха как работи държавата!

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на митинг в Кърджали.

В родопския град политикът пристигна облечен с емблематичния черен кожен шлифер от времето, когато бе главен секретар на МВР.

И въпреки че бе категоричен, че без ГЕРБ кабинет няма да има, той разви и теза за вероятната концепция на правителство на ПП/ДБ:

“Плюс-минус около половин процент разлика. По 60 или 80 депутата. Те са в пълна изолация – не могат да работят с “Възраждане”, с ДПС, с никой.

По тяхната логика не могат и с нас. Ние можем с всички. Това е разликата. И ще правят правителство на малцинството, другите да ги подкрепят. Това е самоубийствен акт за тях.

Приемам, вкарват правителство, гласуваме го, без наше участие. Но развивам антитеза. Те са 60-70-80 депутати, имат правителство, радост, отиват в кабинетите, на другия ден идват в комисиите.

Кой ще ни накара да им приемем бюджета? Около 100 пъти ще им го върна”, закани се Борисов и добави, че това няма да е добро за държавата.

“ГЕРБ ще блокират бюджета, докато не видим в него пари за обещаното от Кирил Петков – надземно метро, 5 моста, три тунела и 4 магистрали. Към техните обещания ще прибавим и Околовръстните на София, Хасково, Пловдив, Кърджали”, поясни той.

После Борисов припомни направеното от ГЕРБ за Кърджали и региона, за откритите заводи, пътища и т.н.

“Оставихме парите да направят ОВОС и сега щеше да е готово Околовръстното. Щеше да е готово и това на Пловдив, София, Хасково… на Пазарджик им взели парите и го спрели”, изтъкна Борисов.

Той се обърна и към журналистите и припомни как Биляна Гавазова е изхвърчала след заплахи на Бойко Рашков.

“Защо не смеете, защо ви е страх да зададете въпроси? Да питате това тези лица ли са? Затова ви пише в доклада”, коментира Борисов.

И продължи: “Христо Иванов каза: “Сваляйте предаването” и те го свалиха. Представяте ли си аз да направя това. Извадих от депутат Антон Тодоров, който намекна само нещо. А сега – Сваляйте, кой видел, видел. Бързо замитайте под килима”.

“А как се финансира ДБ – през Nexo! И следва мълчание.

Кой ви плаши така вас, хора, български медии. Пеевски го няма. Кой? Кой? Кой? Кой е новият Пеевски”, попита Борисов и добави: “Има други олигарси които ви дърпат конците”.

Борисов визира “Промяната”:

“За 2 години ви обраха, взимаха по 1 лев на всеки литър бензин. Сега ви вадят парите през веригите за храни, преди това ви обраха за тока, сега готвят за бизнеса данък – 33%.

От фризьорския салон до гаражчетата, всичко ще платите. Заради мълчанието и страха на медиите.

Затова се събраха 7 партии срещу нас.

Ако това е Промяната… те видяха, че ще ги пребием с разлика. Само хора, които нямат никакво реално отношение към управление на държавата, те не се научиха как работи тя”, отсече Борисов.

Той извика на сцената репресираните български мюсюлмани от региона, които бяха арестувани:

“Те са част от нашата листа, те първи понесоха удара на тези самозабравили се хора. Ако имаха малко акъл щяха да наградят каквото бяхме започнали и да го направят по-хубаво”, атакува той управлявалите след него.

“Докладът опроверга лъжите на Асен Василев, че някои от САЩ ни плашат. Докладът казва, че те са извършвали престъпления по служба”, посочи той.

“За тези хора прекомерната употреба с власт има поне 4 члена в Наказателния закон. Искам да сте сигурни в нас всеки ден, каза Борисов.

И да се плашите, няма да го показвате, защото не са толкова страшни те”, обобщи Борисов.

Срещата със симпатизанти в Кърджали е част от предизборната обиколка на лидера на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts