| | | |

БСП закрива със СКАНДАЛ предизборната си кампания

БСП закрива предизборната си кампания в София.

Социалистите образуват верига около паметника на Съветската армия в София.

Областният управител на София, назначен от президента Радев, възпрепятства провеждане на заключителното мероприятие на предизборната кампания на БСП в София и започване възстановяване на счупената плоча, съобщават от “Позитано” 20.

Социалистите са получили всички необходими разрешителни за закриване на кампанията си пред Паметника на Съветската армия, но областният управител е наредил на жандармерията да отцепят района и да не допускат никого.

Въпреки това социалистите се събират и ще настояват събитието да се проведе.

След стихове за Русия, пред паметника прозвучаха възрожденски песни: “Питат ли ме дей зората”, “Стани, стани юнак, Балкански”, “Боят настана”, “Вятър ечи, Балкан стене”, “Хубава си, моя горо”, “Топчето пусна”, “Тих бял Дунав се вълнува”.

Цялото ръководство на БСП е сред множеството.

Веят се червени знамена.

Водачът на листата в 24-ти МИР Георги Свиленски представи кандидатите на БСП от столичните райони.

“Отново се обръщаме към вас за покрепа – излезте и гласувайте, защото е важно да има лява партия в управлението, за да има лява политика, която очакват българските граждани.

Всеки глас за БСП е глас за мира, глас против изпращането на оръжие и войници за конфликта в Украйна, глас срещу навлизащата в българските учебници джендър-идеолигия”, каза в емоционалното си слово Георги Свиленски.

Ние можем да не допуснем въвличането на България във войната, ако на 2 април гласувате за БСП, изтъкна той.

И даде път на младежите, които да се включат с първата мистрия за поставянето на нова паметна плоча на Паметника на Съветската армия.

С емоционално слово за БСП се включи лидерът на младежката организация, докато групата “строители” замазваха мястото на счупената паметна плоча.

“Никой няма да пречупи нашият ентусиазъм на поправим този паметник, това място символизира жалката картина на последните 30 години – политика на разруха, затова нека на 2 април да поставим началото на градежа на България, да спрем разрухата, ние можем”, заяви Христо Проданов.

Домакин на събитието е председателят на БСП -София Иван Таков.

“Георги Свиленски обяви днес първата мистрия, ще положим и последната плоча по възстановяването на този паметник, за да покажем че може да пазим историята и паметта на България, обяви Таков, който предупреди, че фашизмът може да се завърне под най-невинното проявление.

Митингът завърши традиционно с “Моя страна, моя България”

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts