| | | | |

След призив на ПП-ДБ за гласуване в Сърбия, ето какъв ход предприе прокуратурата

Прокуратурата е образувала разследване за изборни туристи от България в Цариброд, Пирот, Димитровград и Ниш в Сърбия, пише breaking.bg.

В събота, в деня за размисъл, от ПП-ДБ публикуваха платен пост във фейсбук, в който приканваха към изборен туризъм в западната ни съседка.

„Нямаш адресна регистрация в София, а искаш да гласуваш? Разходи се с приятели до Сърбия! Най-близката секция в Димитровград е само на 69 км от София и се влиза с лична карта“, пише в платената реклама.

На 2 април в Цариброд са пристигнали автобуси от София с изборни туристи и са се извили дълги опашки от желаещи да гласуват, което попречило на местните българи да гласуват.

Протоколът на секцията в Цариброд сочи, че са били регистрирани 82-ма избиратели според първоначалния списък за гласуване и са дописани 566 души, от които 381 са гласували за ПП-ДБ.

В Босилеград към 54 избиратели по списък са добавени още 305 души, а най-много гласове е получила партията на Стефан Янев „Български възход“ – 102.

Още в деня на изборите са били подадени няколко жалби и сигнали в прокуратурата и ЦИК.

Държавното обвинение се е сезирало и разпоредило на Главна дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГД ГРАО) да провери по данните от документите им дали изборните туристи не са гласували два пъти – първо в България, а после в Сърбия.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts