| | | |

НА ЖИВО Костадинов обяви ще участва ли “Възраждане” в съставянето на правителство

“Възраждане” дава първата си пресконференция след парламентарни избори на 2 април 2023 г.

На нея присъстват лидерът на партия “Възраждане” Костадин Костадинов, зам.- председателят Цончо Ганев и други членове на структурите на партията.

“Възраждане” се нареди на трето място след парламентарни избори на 2 април.

“Благодаря на всички хора, които гласуваха за “Възраждане”. На всички, които не се повлияха от пропагандата и избраха свободата. Искахме да имаме още по-високи резултати и ще работим за това на следващите избори”.

“Не могат да ни уплашат репресивните натиски на властта. Това е първото нещо, което искаме да кажем след тези избори”, подчерта той.

„Няма да спрем да работим в посока възстановяване независимостта и сигурността на България“,

Това заяви председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов на първата конференция на партията му след извънредните парламентарни избори.

„Сякаш българските граждани не успях да разрешат политическата криза с вота си. Не че е невъзможно да има правителство. Напротив – има три варианта“, заяви Костадинов.

„Но след изказването на „Продължаваме промяната“ (ПП), че няма да подкрепят ГЕРБ, то първият отпада, вариантите са вече по-малко, а това е най-логичното.

Вторият вариант обединява ПП с „Демократична България“ (ДБ), БСП, „Има такъв народ“ (ИТН), ДПС.

Третият е ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП. Тук може би проблемът ще бъде заради това, че от БСП заявиха, че няма да правят коалиция с ГЕРБ, но от друга страна няма невъзможни неща“, заяви Костадинов.

„Тепърва ще видим кои от тези сценарии ще се осъществят. Нашата позиция е ясна – единственият кабинет, който ще подкрепим е с мандата на „Възраждане“. Готови сме със състав на Министерски съвет“, разясни той.

„В настоящата ситуация пред формациите, които са на първо и второ място, съществуват точно два варианта. Или да направят правителство и да ги бият техните избиратели, или да направят правителство и да ги бие американското посолство“, каза Костадинов.

По думите му ДБ няма да имат проблем да управляват с ГЕРБ, тъй като вече няколко пъти са го правили.

„Хубавото нещо на демокрацията е, че дава възможност за избор, а по-хубавото нещо е, ако изборите са по-чести. Защото това не позволява на политиците да се самозабравят и да са по-дисциплинирани.

Това е хубаво и за българските избиратели, защото така могат да поправят грешките си. а е хубаво и за българската държава“, допълни Костадинов.

„Трикракото столче на българската политическа система, разположено на левия, десния и суверенистки полюс започва да пропада“, допълни той.

По думите му партията събира все повече симпатизанти, защото правят това, което са казали преди изборите и не се отмятат от думите и обещанията си.

„Не се влияем от пропагандни клишета и не могат да ни уплашат репресивни натиски на властта и апаратния режим”, допълни той.

Костадин Костадинов не скри, че е искал „Възраждане” да има още по-висок резултат и увери, че ще се бори за това при следващи избори.

„Към момента „Възраждане“ е най-голямата политическа сила в България, защото другите са коалиции“, добави Костадинов.

„Компромиси с принципите, идеалите, програмата и целите си не сме правили и няма да правим. Крайно време е да върнем доверието на българските граждани в политиците – тези, които не крадат, не лъжа и спазват обещанията си.

Битката ни е много трудна, защото 33 години ни се казва, че нищо не зависи от нас, че сме малка държава и т.н. Заради това успехът ни няма да е бърз и лесен, но ще успеем“, допълни той.

„По време на предизборната кампания казахме, че в България започва тиха електорална революция. Сега тя се разширява и ще победи… много скоро“, категоричен бе Костадинов.

Костадинов се похвали, че най-накрая имат предоставена централа от държавата, заради което повече няма да провеждат брифингите си в БТА, а там. Целта е да не допускат там представителите на “американските медии”.

За да бъде арестуван Путин у нас, първо трябва да бъде поканен, обясни още Костадинов.

Досега Костадинов не е бил търсен от други партийни лидери за разговори, но той самият очаква това да се случи. Според него първо трябва да се изчакат официалните резултати от ЦИК, след което разговорите ще започнат.

Това, че си говорим, е най-хубавото нещо в демокрацията. Защото аз може да не харесвам избраниците, но харесват избирателите и съм длъжен да ги уважа, защото един ден те ще станат наши избиратели, обясни Костадинов и добави, че е скептичен за съставянето на правителство, обясни още лидерът на “Възраждане”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts