| | | | |

БОМБА: Братът на Чеченеца е зам.-кмет на Пловдив, осъди гаврата с момчето и подаде оставка

Районният зам.-кмет на Пловдив Димитър Караилиев се оказа брат на Петко Караилиев – Чеченеца.

Припомняме, че преди дни скандалният инфлуенсър, заедно с Тошо Куката и Емили Тротинетката, засне скандален клип в пловдивски търговски център.

На кадрите трима разхождат младо момче с колан, позициониран като каишка около врата му и му подхвърлят картонени чашки, които да гони, правейки се на куче.

Тримата са задържани и са им повдигнати обвинения. Прокуратурата иска постоянен арест за извършителите.

Братът на Чеченеца коментира разкритата роднинска връзка между него и интернет сензацията. Той излезе с отворена позиция в профила си в социалната мрежа.

Димитър уточнява, че не поддържа връзка с брат си Петко Караилиев – Чеченеца от 15 години и остро осъжда действията му.

Ето какво написа Димитър Караилиев:

“По повод публикации в медиите, в които е намесено моето име и местоработата ми с цел политическо внушение, заявявам следното:

Петко Караилиев е мой брат, с който обаче не поддържам контакт повече от 15 години. Подчертавам, че не живеем на един и същи адрес и всички, които ме познават могат да потвърдят думите ми.

Петко е голям човек, той сам отговаря за действията си. Като негов брат никога не съм правил опит да прикривам или извинявам постъпките му!

Напротив-осъждам действията му, в които беше замесено и момче в неравностойно положение. Има правораздавателни органи, които да решат дали е виновен или не!

Обръщам се и към с призив към младите хора-внимавайте с действията си в и извън социалните мрежи, особено когато те засягат и други хора.

Призовавам медиите да не спекулират с темата, защото никой човек не може да избира или да контролира роднините си!”

Малко по-късно през деня той си подаде оставката като зам. кмет и написа следното:

Никой не избира роднините си и не носи отговорност за техните действия, но заради вътрешните си убеждения и за да избегна всякакви спекулации, ще депозирам оставката си като заместник-кмет на район „Западен” в Пловдив.

Оставката ми е морален акт и с категоричност заявявам, че осъждам действията на Петко, за които думата имат компетентните органи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts