| | | |

ПРЕДОЗИРАНЕ! Бившата съветничка на Киро: Борисов да “полегне” на ПП-ДБ, за да има правителство с втория мандат

Експерт обясни как е възможно да се състави правителство.

В парламента трябва да има повече действия в практична посока.

Това каза в предаването “Денят на живо” по Нова Нюз Весела Чернева, външнополитически съветник на бившия премиер Кирил Петков.

От външнополитическа гледна точка е важно България да има кабинет. За европейските ни партньори свалянето на кабинета на Кирил Петков от Борисов и партньорите му беше нелогично, осоебно след като се видя, че няма план Б.

Сега инициативата отново е у г-н Борисов, така че от него се очаква приемането на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, свързани с Шенген и контрола над главния прокурор.

За българите също така е важно да има бюджет и да няма нередности с изборния закон, които измъчиха толкова много хора в изборната нощ, заяви Чернева, пише nova.bg.

В отговор на въпрос дали е възможно сътрудничество между “Продължаваме промяната – Демократична България” и ГЕРБ – СДС, тя посочи, че

вероятно политическите формации могат да разговарят по политики, а не за позиции, служби, лица и министерства – може да се търси някаква формула.

За съжаление, Борисов каза,че не е възможна такава формула.

Вероятно това може да стане с втория мандат. Със сигурност персонализирането на проблемите не е добра идея, коментира тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts