| | | |

Христо Иванов разкри какво е говорил с Борисов в пленарната зала

Все пак е много рано да се каже, че парламентът не може да заработи, нека изчакаме

Това коментира пред журналисти съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Първият работен ден на депутатите в 49-ото Народно събрание (НС) приключи, без да има избран председател на парламента.

“Намираме се в тежко политическо разединение, очевидно намирането на формули и механизми за разговор е трудно”, заключи Христо Иванов.

Журналистите го попитаха какво са си казали с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в пленарната зала. Двамата бяха заснети да си говорят.

“Вие самите ме питате как съм разговарял с някого и медиен интерес предизвиква, че двама души от 240 са си казали „Добър ден“, коментира той.

“Всичко това е част от тази атмосфера, в която е толкова трудно да се намират някакви механизми да се вземат решения, трябва явно да минем през това”, допълни Иванов.

Той посочи, че нищо особено не са си казали с Борисов: “Той ме поздрави, аз му отвърнах на поздрава”.

Попитан защо не се е приело предложението за ротация на председателя на парламента, той каза, че не е участвал в консултациите.

“Трябва да питате хора от ръководството на групата”, посочи Иванов и съобщи, че съпредседатели на ПГ на ПП-ДБ са Атанас Атанасов и акад. Николай Денков.

По отношение на разговорите за правителство, Иванов изрази надежда, че всичко, което се случва, ще бъде знак за всички участници за това, че трябва здрав разум

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Булфото

Similar Posts