| | | | |

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смълча всички с тези думи, описа напрегнатия….

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа във фейсбук напрегнатия втори парламентарен ден с няколко думи и снимка.

„Денят в едно изречение – силата на търпението е в способността да изчакаш. Но изпитанието е в това как се държиш, докато чакаш!“

Рекорно краткото заседание на парламента днес беше последвано от редица срещи и разговори.

Бойко Борисов обиколи парламентарните групи. Той настоява, че правителство, подкрепено от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, е най-добрият вариант за страната.

“Аз искам да направя правителство с ПП и ДБ. Това е най-доброто за България. Ако не стане – има и друг план, но той не е достатъчно добър”, обясни той пред журналисти.

Борисов обнадеждено каза, че вижда “повече конструктивност” в изказванията на лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев.

“Те държат на своето, но с много по-различен тон говорят”, отбеляза той.

Докато Борисов обикаляше стаите на парламентарните групи, Асен Василев повтори в кулоарите на парламента позицията на ПП-ДБ, че “няма разговори за правителство, ние имаме ясна позиция, че няма да подкрепим правителство на ГЕРБ”.

“Всички други интерпретации са свободни съчинения на добронамерени или не толкова добронамерени анализатори”, допълни Василев.

Преди следващото заседание в сряда ще бъде подготвена програма със съответни законопроекти, които ще включват законите по ПВУ, за влизане на България в еврозоната и Шенген, законите за съдебната реформа и срещу домашното насилие.

Това стана ясно след разговорите, които коалицията ПП-ДБ проведе помежду си в парламента.

“Заедно с юристи от ГЕРБ да бъдат стиковани тези закони как ще бъдат приети във времето и евентуално при избор на председател на парламента, на ротационен принцип,

да има ясна хронограма във времето как това законодателство ще се случва, така че да няма изненада с допълнителни закони, които не са приоритетни за българските граждани“, заяви Василев.

“С изключение на мен всички продължават да говорят предизобрно.

Полагам последни усилия в този парламент да излъчим правителство”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той уточни, че след среща с ИТН е постигнато съгласие между двете парламентарни групи за Шенген, еврозоната, “много по-твърда позиция по РСМ”, но без да уточнява какво точно означава това.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts