| | |

За месец братя Домусчиеви спечелиха по още 100 млн. долара

Днес според класацията на “Форбс” братята Кирил (53 г.) и Георги (50 г.) Домусчиеви са се събудили с богатство от по 2,2 млрд. долара.

През март те имаха по 2,1 млрд., така че за месец състоянието им се е увеличило с по още 100 млн. долара. Това е най-голямото им богатство, отчетено от авторитетното издание досега.

Изглежда доста милиардери са забогатели през изминалия месец, защо през март Домусчиеви бяха на 1398-о място в света, а днес са чак на 1458-о.

Най-богатият човек в света продължава да е французинът Бернар Арно със семейството си, те са собственици на “Мое-Енеси – Луи Вюитон”, най-голямата фирма за луксозни стоки в света. Тази нощ той е спечелил 14,1 млрд. долара и вече има 240,3 млрд.

След него вече е визионерът Илон Мъск, собственик на “Тесла” и “СпейсЕкс” – за едно денонощие богатството му е нараснало с 3,5 млрд. долара до 188,5 млрд.

Трети остава собственикът на “Амазон“ Джеф Безос със 125,5 млрд. долара. Вчера той е спечелил 4,5 млрд.

Бил Гейтс със 11,7 млрд. е чак четвърти. Вчера той е спечелил само 995 млн. долара.

Четвърти е Уорън Бъфет със 112,6 млрд., само вчерашната му печалба е 1,7 млрд.

Явно акциите на всички са се оскъпили доста – вчера Дау Джоунс за първи път от времето на войната скочи рязко нагоре и продължава да расте заедно с всички други борсови индекси.

Фирмата на Домусчиеви “Хювефарма” е един от най-сериозните играчи на фармацевтичния пазар за животни. Тя е сред 500-те най-големи компании по приходи в света. Има 11 завода в 4 държави и 740 млн. долара годишен приход.

Източник: 24 часа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts