| | | | |

Журналистка изригна: Каква порнография! Каква подигравка с правото и с парламентаризма!

Каква порнография! Каква подигравка с правото и с парламентаризма!

Радостин Василев е включен в групата на “Продължаваме промяната”-“Демократична България”, която да преговаря с ГЕРБ-СДС за законодателната програма на 49-я парламент и за съдебната реформа.

Радостин Василев няма никаква сериозна адвокатска практика.

С баща си – Петьо Василев, обитават едностаен офис на приземен етаж в Студентския град, уреждали са спорове на български спортисти с федерации и международни организации, най-ярката им професионална проява е юридическото обслужване на ФК “Арда” на Фуат Гювен, приближен на Ахмед Доган.

Радостин Василев е печално известен с провала си като адвокат на ФК ЦСКА, позорно изгонен от Александър Томов.

Срещу Радостин Василев бяха подадени сигнали:

-от собствениците на спортен комплекс “Диана” в Дианабад и ресторант “101” в икономическа полиция, в Софийска градска прокуратура, в Антикорупционната комисия; изпратена е жалба до Европейската комисия;

-от ИТН-Плевен до Софийска градска прокуратура;

-служебният министър на спорта Весела Лечева предостави договори, подписвани, докато Радостин Василев е министър на спорта, в ГДНП и в КПКОНПИ.

-След завършена финансова инспекция на Министерство на младежта и спорта, Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) излезе с официален доклад,

в който е посочено, че 6 от общо 9 проверени на случен принцип проекти за младежка дейност, финансирани по време на министъра на младежта и спорта Радостин Василев, не отговарят на критериите за държавно финансиране, установени са сериозни нарушения.

-В МВР се извършва проверка на публичните твърдения на Радостин Василев, че “чете полицейското досие, дълго един километър” на гражданина от Плевен Христо Аврамчев.

-В КПКОНПИ се извършва проверка на автомобил “Мерцедес 400”, СВ 5555 РВ, шофиран от януари 2022 година от Радостин Василев, докато е министър на спорта.

Прехвърлянето на автомобила, оценяван на 250 000 лева, за кратко време през 3 фирми, предоставянето от фирма на неговия приятел Венцислав Петков, регистрирана с капитал от 10 лева, на фирма на баща му Петьо Василев, създават подозрение за източване на ДДС.

Както ПИК първи съобщи, завършили са процесуално-следствените действия по разследването за упражняването на принуда от Радостин Василев, тогава министър на спорта в оставка, срещу Христинка Иванова, тогава народна представителка от “Има такъв народ”, на 13 юни 2022 година.

Според източници от СГП, тъжителката е разпитана пред прокурор и съдия и предстои повдигане на обвинение на Радостин Василев, депутат от “Продължаваме промяната”, по чл.143 от НК, предвиждащ затвор до 6 години.

Е, това не е ли подигравка с преговорите и опит за протекция над кандидата за клиент на прокуратурата Радостин Василев?!

Той си прави каквото си поиска с Кирил Петков, но защо му се позволява да се гаври с парламентаризма?!

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts