| | | |

Култов седесар даде рецепта за кабинет без Асен Василев и неговата групичка

Да се направи коалицията F-16, от която ще отпаднат една част от парламентарната група на ПП, включително Асен Василев, който гласува против.

Тази идея лансира бившият седесар Евгений Михайлов по NOVA NEWS.

снимка Архив

Бившият седесар Евгений Михайлов лансира нова идея за кабинет

– вместо да се пънат шестте политически формации в Народното събрание за преговори и съюзи по линия на икономика, бюджети, еврозона, Шенген и борба със социалните неравенства, да се оформи коалиция на F-16.

Режисьорът визира сделките между България и САЩ за купуването на ескадрилата нови изтребители от 4++ поколение, за които страната ни по първия транш плати предварително цялата сума, а по втория – с неясен срок за изпълнение, оформи подобни клаузи.

Както е добре известно, само част от представителите на ПП-ДБ са “за” въпросните контракти със завода в Южна Каролина,

като най-големият противник на авансовите преводи е съпредседателят на “Промяната” Асен Василев, докато от ГЕРБ системно насърчават купуването на техниката от САЩ за целите на ВВС.

Затова Михайлов предлага:

“Да се направи коалиция F-16. От нея ще отпаднат една част от парламентарната група на ПП, включително Асен Василев, който гласува против”.

“За мен е жалко да наблюдавам този водевил, който продължава 2 години. Президентът играе с белязани карти и с хора, които му подсказват ходовете. Смешни са ми тези хора, които сега му искат импийчмънт, а преди една година гласуваха за него”, обясни Михайлов.

По думите му “вече пети сезон гледаме тази сапунка”.

“Не знам какво трябва да се случи – ПП-ДБ да станат първа политическа сила след седмия, осмия, деветия сезон?

Вижда се, че рейтингът им пада, дори събрани заедно. Затова, ако има желание България да тръгне напред, нека се направи правителство с първия мандат”, уточни кинорежисьорът.

“Президентът играе с белязани карти и с хора, които му подсказват ходовете”, каза още той. По неговите думи Румен Радев блъфира най-добре и го прави доста отдавна.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts