| | | | |

Радостин Василев зави като линейка: Днес Гешев ми поиска имунитета, с натиск възпрепятства….

Депутатът Радостин Василев коментира поискания му имунитет от прокуратурата.

Днес главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на депутата от ПП-ДБ Радостин Василев. Предложението за това е на Софийската градска прокуратура.

Причината – скандалът при разцепването на групата на ИТН миналата година, когато депутати на Слави Трифонов се оплакаха, че им е оказван натиск да напуснат групата на партията и да подкрепят ПП.

В съобщението на прокуратурата се посочва, че Василев, чрез заплашване, е направил опит да принуди народния представител Христинка Иванова да напусне парламентарната група на ИТН в 47-ия парламент.

В профила си във фейсбук Василев заявява, че преди година е разговарял емоционално с негов колега депутат по телефона.

“През последните 2 години България е шампион с представители в списъка “Магнитски”, който санкционира лица, за които има сериозни данни за международна корупция.

За тези лица няма повдигнати обвинения и няма искания за сваляне на имунитета им от прокуратурата. Няма обвинения и не е искан имунитет и за десетки други престъпления през последните 12 години, които изкараха хората на улиците.

Днес главният прокурор Иван Гешев поиска от Народно Събрание моя имунитет, заради това, че преди година разговарях емоционално с мой колега депутат по телефона”, пише Радостин Василев, по-известен с прякора си Руди Гела.

“Престъпление няма, но искане на моя имунитет има.

Трябва да има сериозен обществен дебат и решителни законодателни промени, които да гарантират, че прокуратурата ще разследва истинските престъпници, а няма да се меси в политическия процес.

Не бива да позволяваме натиск от прокуратурата с политически цели да възпрепятства съдебната реформа.

Механизмът за разследване на главния прокурор ще се случи. Битката продължава!“, заяви отцепникът от партията на Слави Трифонов и настоящ депутат от ПП-ДБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts