| | | | |

Горещи разкрития от прокураурата за свирепия престъпник от “Люлин” ВИДЕО

Петър Колев е осъден с влязла в сила присъда от 14 април 2020 г. за извършени две престъпления – закана за убийство и хулиганство.

Заедно с тази присъда има и една по-стара – от 2015 г., за държане на наркотични вещества. Общо присъдата, която трябва да изтърпи, е 3 години и 6 месеца затвор.

Това обясниха на брифинг от Софийска районна прокуратура във връзка с извънредната ситуация в столичния квартал “Люлин” в четвъртък, когато мъж се барикадира в апартамент, а по-късно беше арестуван.

“Тъй като той не е намерен на известните адреси, през юни 2020 г. е обявен за общодържавно издирване.

През февруари 2020 г. е обявен за издирване с европейска заповед за арест.

Той е обявен за издирване с шенгенски идентификационен номер по канала на Интерпол. Още с постановяването на присъдата е наложена мярка забрана да напуска страната”, уточни районният прокурор на София Невена Зартова.


От обвинението обясниха как се е стигнало до екшъна в “Люлин”.

До задържането му се стига, след като на 23 април на излизане от тунела на “Люлин” той не е подал мигач. Полицейските служители са подали сигнал за спиране.

Петър Колев не се е подчинил и докато се е отдалечавал е ударил таксиметров автомобил, в който се е опитвал да се качи пешеходец. Вследствие на това е нанесена телесна повреда на пешеходеца.

“В момента пострадалият се намира в болница, има голяма вероятност да му бъде ампутиран кракът”, поясни прокурор Зартова.

“По време на разследването на това ПТП се е стигнало до лицето, което е вписано в документа за извършен технически преглед на автомобила.

Това лице е задържано за 24 часа и, разпитан като свидетел, е заявил, че не той е управлявал този автомобил, а неговият вуйчо – обвиняемия Колев”, допълни тя.

Същевременно са събрани данни за адреса, на който Колев пребивава. Там незабавно са пристигнали органите на реда.

Предстои на Колев да му бъдат повдигнати обвинения за три престъпления – причиняване на ПТП с пострадало лице, неизпълнение на полицейско разпореждане и държане на огнестрелно оръжие без разрешително.

Към момента няма необходимост от задържане до 72 часа, тъй като предстои незабавното му привеждане в затвора за изпълнение на предишните присъди.

Колев е притежавал два пистолета „Глок“ – единият е незаконно регистриран, а другият не е регистриран на негово име. Държал ги е в дома си.

Заканата за убийство, заради която е осъден, е отправена към клиентка на столично заведение. Хулиганските действия са извършени в същото заведение. Той е отправил нецензурни и обидни думи на висок глас към всички присъстващи.

Катастрофата с пострадалия мъж, който е в болница, е станала в кв. “Борово”.

От полицията обясниха, че преди ситуацията в „Люлин“ 6 е постъпила оперативна информация, че лицето е въоръжено и опасно при задържане, което наложило използването на СОБТ.


„Около два часа не се подчиняваше на полицейските разпореждания. Имаше психолози, които бяхме извикали да се провеждат беседи с него. В крайна сметка след около 2 часа същият се предаде“, посочиха от полицията.

Колев е живял на много адреси в София. Жилищата са наемани от майка му, плащанията с извършвани от нея. Това е причината толкова време той да не бъде открит.

По време на акцията в „Люлин“ Колев е бил агресивен, държал е пистолет в ръката си. С него са работили психолози и вероятно в резултат на това той е решил да се предаде.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts