| | | | |

Бивш шеф на НСО разби всички съмнения за инсценировка на атентата: 30 години се занимавам с тази дейност…..

Колегите днес са си свършили много професионално работата. При така стеклите се обстоятелства са направили всичко възможно да напуснат много бързо мястото. Много добре свършена работа.

Това заяви в ефира на bTV бившият шеф на НСО Тодор Коджейков.

Щом има заложено устройство и е избухнало, има и някакви следи от взрив, да, може да се говори за опит за убийство. Факт е, че има взривно устройство, и опит за покушение, добави още Коджейков.

Близо 30 години се занимавам с тази дейност. Не вярвам човек да вкара децата и семейството си в една кола и да прави инсценировки. Това са някакви говорения. Не вярвам в това, така коментира той версията, че е възможно Иван Гешев сам да е инсценирал ситуацията.


Хората, които са заложили бомбата, са професионалисти. На завоя колата минава с най-ниска скорост – това е и момента, в който е избухнала бомбата. Избрали са перфектно място за атентат!

Ние имаме учебна програма – целогодишно, ежедневно се подготвяме за тези моменти. И мога да кажа с голяма степен на гордост, че тези момчета сега са с висок професионализъм, и са си изпълнили задълженията така, както трябва.

Хипотези има всякакви. Не мога да дам оценка, защото не съм бил на събитието. Няма как да знам как точно е задействан това взривно устройство, добави още Коджейков.

Мисля, че може да се случи да бъде намерен извършителят. Работи се много сериозно и се разследва и най-малкия детайл, така че съм оптимист по този въпрос.

След това, което се случи днес трябва да си помислим за много неща.

Трябва да бъдем по-смирени, по-човешки, не толкова да говорим политически.

Живеем в трудни времена и трябва да правим така, че във всеки един момент от нашето ежедневие, да се случват хубави неща. Надявам се това, което се случи днес, да не се случва никога повече!, завърши Тодор Коджейков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts