| | |

Нова драма разтърси СОС: Областният управител на София върна…

От писмо на областния управител на София Вяра Тодева, изпратено до Столичния общински съвет (СОС), става ясно, че тя връща решението, с което бяха разпределени комисии в местния парламент.

“Налице са съществени процедурни нарушения, които налагат преразглеждане на взетите решения. Необосновано е свикано „извънредно заседание“, без да е посочена нито една причина за т.нар. „извънредност“.

Не са спазени изискванията за срокове и предварително предоставяне на материалите на общинските съветници, което е пречка за вземането на информирано и обосновано решение.

Заседанието е ръководено без даден мандат от избрания председател на СОС.

Областната администрация спазва стриктно закона и ще връща всяко решение на Столичния общински съвет, което е взето в нарушение на процедурата, независимо от формираното мнозинство” – се посочва в съобщение, разпространено от Областна администрация на област София.

Ударното приемане на комисиите стана след продължили повече от 6 часа преговори между партиите миналия четвъртък.

След като си избраха председател, с гласовете на общинските съветници се реши да се проведе извънредно заседание за избор на състав на комисиите.

В началото на гласуването, изненадващо в залата се разбра, че има два внесени доклада – един на Карлос Контрера от ВМРО и втори на ПП-ДБ-СС.

Прочетеният проект от Контрера изненада първата по сила партия в общината, защото според тях силовите комисии отивали в ГЕРБ и БСП.

В резултат “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) и “Спаси София” поискаха почивка на няколко пъти, след като се оказа, че получават малко и незначителни по брой председатели на комисии.

Накрая ПП-ДБ-СС напуснаха заседанието, след като предложените от тях промени за комисиите не бяха приети. От ПП-ДБ-СС обвиниха в коалиция ГЕРБ, БСП, “Синя София”, ВМРО, “Има такъв народ” (ИТН) и отцепилите се общинари от “Възраждане”.

Причината – именно с тези гласове беше решено разпределението на комисиите в общината.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts