| | | |

ИЗВЪНРЕДНО! Борислав Сарафов: Това е АТЕНТАТ! Взривното устройство срещу кортежа на Гешев е било с намерения да убие ВИДЕО

Днес около 11:30 – 12 без 25 главният прокурор, пътувайки към София, на един много голям завой избухва взрив. Той е изключително силен.

По сведения на очевидци, огненият стълб, който е изригнал, е бил с височина 4-5 метра. На мястото се установи кратер с дълбочина 30-40 см и диаметър близо 3 метра.

Това е на непосредствена близост до пътното платно. Взривът е имал ясна насоченост към пътя.

Не по-малко от 3 кг тротилов еквивалент и осколки е имало в бомбата. Част от сачмите, които са се забили в дърветата, са с големина на човешки нокът. Търсим следи с кучета. Намерихме маркери, предмети, които са оставили извършителите, спрямо които

Изключително професионално и добре изпълнено покушение, само една случайност е предотвратила смърт.

Бомбата е била с осколки, които са се забили в отсрещните дървета. Очевидно взривното устройство е било с намерения да убие, не е било с цел сплашване, изключително силен взрив.

Ще се вземат пръст, осколки и ще имаме до часове резултати от това какъв е химическият състав на взривното устройство. Тези осколки са поставени да убиват.

Взривът е преместил автомобила, гръмнал е точно когато е преминавала колата на главния прокурор. Някой е следил маршрутите на главния прокурор и той е мишена за някого. Има атентат срещу ключова фигура от държавността, заяви още следовател № 1.

Колегите от отдела за бомбите са учудени, че се е разминало без жертви, осколките почти са срязали едно дърво, обяви той. По думите му колите в този участък намаляват заради завой.

Извършителят се е изнесъл веднага след взрива, категоричен е Сарафов, който посочи, че е в непрекъснат контакт с Гешев.

Това каза шефът на следствието Борислав Сарафов, който е на 100 метра от мястото, където стана инцидента с кортежа на главния прокурор Иван Гешев по пътя между Самоков и село Ковачевци.

По думите на Борислав Сарафов някой е следил маршрутите на главния прокурор, а Гешев е бил мишена за убиване.

Насочена осколочна бомба е била взривена дистанционно под автомобила, в който е пътувал Иван Гешев, казаха от спецслужбите.

Става въпрос за атентат, а не за инцидент, коментира единият източник.

Самият Гешев е бил в основния автомобил не е пострадал, стана ясно от думите на главния секретар на МВР Петър Тодоров

“Търсим следи от евентуални извършител. Професионално подготвено покушение и добре изпълнено. Само една случайност е предотвратила смъртни случаи.

Към момента наказателното производство е за терористичен акт. Подхождаме изключително сериозно, търсят се детонатори, осколки.

До няколко часа ще имаме информация и какъв е химическият състав на взривното устройство.

Очевидно някой е следил маршрутите на главният прокурор и той е бил мишена за някого”, допълни той.

Не мога да потвърдя дали има ранени, каза още Сарафов.

Подобно нещо излъчва сигнал към евроатлантическите ни партньори, че България е безсилна и не може да защити гражданите си. Главният прокурор е на безопасно място, взети са допълнителни мерки, гарантира се неговата сигурност, заяви още той.

Огледът ще продължи още, поне до първата половина на нощта, съжалявам да причинените неудобства на гражданите, отсече директорът на НСлС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts