| | | | |

Купонът свърши, пари няма. И правителство няма да има

Ето защо няма да има правителство. Мисията на Борисов – от “майките” насам. Какво се случва с Гешев

Аз не мисля, че ще има правителство. Не го изключвам напълно, но смятам, че е много малко вероятно.

И не заради Бойко Борисов – той е готов да отстъпи победата си на изгубилите изборите.

И не става дума за компромис – той подкрепи програмата на ППДБ+ с всички съдебни и джендърни шмекерии, в момента чака състав на тяхно правителство без хора от ГЕРБ.

Компромисите са само от страна на Борисов, от другата страна не виждам и намек за компромис.

Само че едва ли има предложение на Борисов, което да е достатъчно добро за ППДБ+, защото те не искат да управляват точно сега и точно по този начин, в зависимост от ГЕРБ.

Купонът свърши, пари няма. Когато започнаха харчовете, те се надяваха, че ще пробутат България в Еврозоната, ще теглят кредити с ниски лихви и ще си печелят време.

За щастие на нас, българските данъкоплатци, това не се случи и сега пари няма дори за пенсиите, които така щедро повишаваше Асен Василев.

Да се върне ПП на власт в точно този момент, е политическо самоубийство – и те го знаят.

Затова и поставят на Бойко Борисов абсурдни условия, които пък той е склонен да изпълнява.

Но си мисля, че накрая ще направят нещо, което дори за него няма да е приемливо, за да се измъкнат от капана, в който сами се вкараха.

Откакто съществува тази тъжна партийка “Да, България”, това е първият момент, в който има реален шанс да се добере стабилно до властта – местните избори в София и Пловдив.

След 10 години на всякакви политически компромиси, наколенки и жълтопаветни пърформънси, тези хора за първи път имат шанс да получат висока властова позиция за повече от 6 месеца.

Затова и със зъби и нокти са се вкопчили в тази вероятност.

Тяхно правителство в този момент, което ще трябва да решава проблемите, които самите те и Радев заложиха през последните 2 години, е последното, което те желаят.

Без съмнение и Бойко Борисов се е отказал от София и им го каза в прав текст. Ние знаем как той ги прави тези неща.

Това е техният шанс и не вярвам да го пропуснат, за да участват в злополучно управление, което Борисов ще може да прекрати във всеки един момент (най-вероятно веднага след местните избори).

От ПП нищо няма да остане, ако влязат в правителство с ГЕРБ – те изчезват, а гласоподавателите им преминават към следващия борец срещу „мафията“.

Ако не влязат в правителство, ще загубят електорат, но и нещичко ще им остане.

Въпросът е дали олигарсите зад тях са склонни да ги жертват, ако това ще им донесе някакви по-големи ползи. Но по поведението им дотук ми се струва, че по-скоро ще ги запазят до местните избори.

Така че правителство на ГЕРБ с ППДБ+ не вярвам да има.

От поведението на Бойко Борисов съдя, че за него правителство с ДПС и БСП в този момент не е приемливо (неговата мисия е да спаси соросоидните партии в България, а не да управлява държавата).

И накрая, Бойко Борисов не прави нищо по-различно от това, което е правил през последните (поне) десетина години.

Той винаги е работил за либералните идеи, но под радара на по-голямата част от избирателите си.

Всеки протест от 10 души на жълтите павета през годините водеше до промяна на министри, закони и политики, даване на власт на НПО-та, увеличени плащания за отделни групи хора и неправителствени организации.

Да ви припомня „майките“ на децата с увреждания, организирани от Мая Манолова (която Бойко направи омбудсман) – промяната на закона, уволнението на министър Петков по желание на майките, връщането на министър Петков по желание на майките, увеличените плащания към тези хора.

Всичко това от нашите данъци – без никой да ни е питал, без никой от нас да е гласувал за такава политика.

Та в момента Бойко Борисов прави същото

– допринася за смяната на главния прокурор от чуждото посолство,

-за прокарването на закони, неприемливи за българското общество (давайки достъп на НПО-та до българските семейства и българските деца, както и до много държавни пари),

-за прехвърлянето на българската енергетика в ръцете на американски компании,

-за повишаването на данъците (което началниците от Брюксел искат от толкова дълго време).

И няма значение с какви думи представя действията си – това е т.нар. законодателна програма, по която ГЕРБ и ППДБ+ нямали никакви забележки.

Колкото и да не харесвам Румен Радев, смятам, че правителство на ГЕРБ и ППДБ+ ще е много по-вредно за България.

По „евроатлантическите“ въпроси те биха гласували единодушно в интерес на „нашите партньори“, а вътрешните въпроси биха използвали за поредната предизборна кампания.

И България не се нуждае от нищо от това.

По-добре Радев да си седи с относително орязаните правомощия и постния бюджет, Гешев да си обикаля държавите и да укрепва интернационалния евроатлантизъм, майките и бащите да се грижат за собствените си деца така, както намерят за добре, и НПО-тата да си се занимават с гей парада.

от фейсбук профила на Мая Живкова – Роджърс

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts