| | |

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е преместен в интензивно отделение

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е прехвърлен в интензивно отделение, след като беше приет в болница заради проблеми с пикочния мехур.

След поредица от изследвания той е бил прехвърлен в интензивното отделение на Национален военномедицински център “Уолтър Рийд” край Вашингтон “за поддържащи грижи и внимателно наблюдение”, пише в изявление на болницата, цитирано от БТА.

“В момента не е ясно колко дълго министър Остин ще остане в болницата. Не се очаква настоящият проблем с пикочния мехур да повлияе на очакваното му пълно възстановяване. Прогнозата за развитието на раковото му заболяване остава отлична”, допълват медиците.

По-рано беше съобщено, че задълженията на министъра ще се прехвърлят на неговата заместничка Кейтлийн Хикс.

Американският президент Джо Байдън бе подложен на голям натиск да уволни министъра на отбраната Лойд Остин след като в продължение на четири дни той държал президента на САЩ в неведение, че е настанен в болница при предишната си хоспитализация, пише в. “Телеграф”.

70-годишният Остин бе хоспитализиран в новогодишния ден заради – по думите на Пентагона – усложнения след неотдавнашна рутинна операция.

Стигнало се обаче до настаняване в реанимация, а Белият дом бе информиран чак на 4 януари. През това време заместничката на Остин – Катлийн Хикс, пък била на почивка в Пуерто Рико, съобщи тогава британското издание.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts