| | | |

Тошко Йорданов попиля ПП: Инфантилите упорито твърдят, че са единствените, които имат право да излъчат управление, а нямат…..

Не сме говорили за подкрепа на кабинет. Няма как да мине идеята за кабинет начело с Борисов.

Това заяви Тошко Йорданов от “Има такъв народ” пред Би Ти Ви.

Ако става въпрос за правителство от личности, зависи кой ги предлага. Важни са проблемите, защото държавата е в критична точка, заяви Йорданов.

“Изчегъртахме ГЕРБ, а после изчегъртахме и ПП. Да, двете най-големи политически сили са, но нямат предишното си политическо влияние.

Ние сме били първа политическа сила, но никога не сме били сраснати с държавата и властта както бяха те. Девет години те имаха тотална власт, в момента я нямат.

Те може да са първа политическа сила, но нямат тежестта и влиянието, което имаха по-рано.

Изчегъртането се случи, макар и не така, както го очакваха хората заради доста глупавото и емоционално поведение на „Продължаваме промяната“, които се превърнаха в ГЕРБ за има-няма два месеца“, коментира още Йорданов.

Ако се стигне до втори мандат на ПП, ще трябва да помислят дали да предложат същия кабинет”, категоричен бе депутатът.

Партиен кабинет на ПП няма да подкрепим, особено ако Василев и Кирил Петков са вътре”, категоричен е той.

“Разговорите са театър, защото крайният резултат е предизвестен”, смята той.

Ще постъпим практично и ще упражняваме контрол, ако не можем да го направим, няма да участваме.

ПП упорито и безотговорно твърдят, че са единствените, които имат право да излъчат управление. Това е безотговорно, инфантилно, а нямат и капацитет.

„Ще бъдем опозиция, на когото се наложи. „Продължаваме промяната“ в момента постъпват по-самовлюбено, защото кабинетът, който предложиха с Асен Василев, който е и съпредседател на коалицията, е изключително неприемливо.

Заради него страната е в това финансово състояние. Ако се продължава по същия път, ще изтеглим нов дълг от 13 млрд. тази година, а през следващите години – пак.

Лихвите растат и децата ни ще трябва да връщат едни големи пари“, посочи той.

„Няма да подкрепим партиен кабинет на „Продължаваме промяната“, особено ако са вътре Кирил Петков и Асен Василев, защото нито моралните устои са такива, каквито трябва, нито професионализмът им.

„Обещахме подкрепа за всяка добра идея в Народното събрание, независимо от коя партия. В момента в икономически план, що се отнася за фискалната политика, консервативната представа на ГЕРБ, е много по-близка до нашата“, посочи Йорданов.

„Готови сме отново да участваме в управлението, но това не е участие на всяка цена. Ще посочим практично, както е полезно, и ще упражняваме контрол“, заяви още той.

“Продължаваме промяната” упорито и безотговорно посочват, че те са единствените, които трябва да излъчат кабинет, а останалите трябва да ги подкрепят.

Нито са спечелили изборите, нито имат капацитета, нито подкрепа, оттам нататък разговорите са театър.

За да има управление, ще трябва по-широка подкрепа. ПП са самовлюбени в себе си, сега ще видим ГЕРБ как ще постъпи, те вече са минали розовия период, че са незаменими”, посочи председателят на парламентарната група на “Има такъв народ”.

Нашите приоритети са непримиримото отношение на Северна Македония към нас, налагане на вето, контрол в парламента.

Трябва да си дадем сметка, че като държава нямаме пари в семейния бюджет, предплатили сме екстри, за които нямаме пари и трябва да решим дали да затъваме с кредити или да спрем безумното харчене.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts