| | | |

Деси Атанасова се изгаври с еуфорията на Нинова: След 16 години БСП си отбеляза победа

“Странно ми се струва Корнелия Нинова да говори в един глас с бивши магистрати, които започват своите политически проекти и се чудя

дали няма някаква логическа или причинно-следствена връзка между най-различни събития, включително видените разговори с ГЕРБ за правителство в рамките на първия мандат и нейната рязка промяна на позиция”.

Това коментира в кулоарите на парламента шефката на депутатите на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Думите ѝ дойдоха в отговор на лидерката на БСП Корнелия Нинова, която заяви че даването на имунитета от страна на Бойко Борисов е или предварително бягство, или очаква, че нещо по делото ще бъде покрито.

“Корнелия Нинова си преписва победи след като 16 години не може да бие ГЕРБ на изборите и стигна до ситуация, в която е с 20 народни представители в парламента, днес е отбелязала като нейна победа отказа на Борисов от имунитета му.

Призовавайки за справедливи присъди, Нинова вероятно забравя че не тук е трибунала от който определяха кой да бъде съден и каква присъда да получи, а други институции”, каза Атанасова.

“Бих съветвала да не замесват съдебната независима власт в калните си политически игри, защото имунитетът, от който Борисов се отказва, вероятно се ползва за политическа дъвка, която днес бе отнета на Нинова и на други бъдещи или настоящи лидери, които ще правят политически проекти”, допълни нежното острие на ГЕРБ.

„Господин Борисов никога не е бил с имунитет през годините, когато е бил министър-председател.

Последните две години, когато еманацията на чегъртане, незаконни арести и всичко, направено срещу ГЕРБ-СДС, всичко беше свързано сх искането за свалянето на този имунитет“, категорична е тя.

“Ако има справедлива присъда, тя ще е неговата оправдателна присъда по това скалъпено дело, според нас”, допълни тя.

“Не е работа на Корнелия Нинова да коментира бъдещи съдебни решения, да си гледа партията и нейното оцеляване”, отсече Атанасова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts