| | | |

Денков се изребчи: ГЕРБ да извади проектокабинет и управленска програма

“На всички е ясно, че не може лесно да се състави правителство, което да може да работи добре. Опитваме от първия ден на това Народно събрание да не повторим грешките от миналия парламент. НС трябва да приеме закони, да приеме бюджет и да излъчи правителство”

Това заяви номинираният за премиер от “Продължаваме промяната – Демократична България” акад. Николай Денков в предаването “Опорни хора” по Bulgaria ON AIR.

Бившият министър на образованието подчерта, че мандатоносителят е ГЕРБ и от първия ден се очаква да решат какво ще направят. Той не смята, че представянето на проектокабинет на ПП-ДБ е грешка.

“Тяхната работа е да сформират правителство, очакват президентът всеки момент да им връчи мандата.

Имат цялата информация, въпросите трябва да бъдат отправени към тях.

Въпросът е ГЕРБ какъв проектокабинет ще извади. ГЕРБ е задължен да обясни какво ще прави с първия мандат. Няма да подкрепим мандата на ГЕРБ, имаме решение”, каза още акад. Денков.

Гостът изтъкна, че до момента единствено от ПП-ДБ са представили управленска програма.

Не може критиките за една програма да бъдат, че е на екселска таблица, важно е съдържанието, отбеляза акад. Денков.

“Критиките бяха изключително изкуствени. Нападките срещу това, което ние предлагаме, са една сериозна димка, за да не се види, че от другата страна няма нищо предложено.

До предишния ден експертите на ГЕРБ казваха колко голямо припокриване имаме и как всичко е наред.

Оказа се, че не очакваха да извадим състав на кабинет. Трябваше да измислят как да избягат от тази ситуация и започнаха да критикуват това, което до вчера изглеждаше добре”, смята номинираният за премиер от ПП-ДБ.

Акад. Денков призова ГЕРБ-СДС да представят на ПП-ДБ управленската си програма, ако разполагат с такава. И посочи, че тази на сайта им е предизборна, а не управленска.

“В едно изказване на г-н Борисов може да чуете всички възможни варианти на света. Нека да излязат и да кажат как мислят да реализират първия мандат”, призова отново депутатът от ПП-ДБ.

И уточни, че са направили всички възможни жестове, за да видят хората, че имат програма.

Смятат за правилно решение законодателната програма да се изпълнява, управленската програма да бъде съгласувана и да се изпълнява, да има екип от министри, които да работят заедно.

Акад. Денков категорично отрече да са правили каквито и да било предложения към “Възраждане”.

И алармира, че има опасност да се върнат в началото на миналото Народно събрание.

“Ние няма да имаме никаква полза от изборите. Полза ще имат “Възраждане”. Ще запазят своите избиратели и ГЕРБ, и ДПС.

За БСП не мога да коментирам. Не можем да излъжем избирателите си”, завърши акад. Денков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts