| | | |

Отличник: Евродепутат на ГЕРБ влезе в престижна класация

Областният лидер на ГЕРБ в Благоевград Андрей Новаков, който от 2014 г. е депутат в Европейския парламент, влезе в престижната класация „Топ 100 на най-влиятелните евродепутати“ – EUmatrix.

Новаков, който е член на групата на Европейската народна партия (Християндемократи), е единственият българин в класацията, която измерва влиянието на евродепутатите върху законодателството на ЕС от началото на настоящия парламентарен мандат.

Отличието е сериозно, като се има предвид, че от 2020 г. в ЕП има 705 депутати. През 2019 г. в него влязоха 17 пряко избрани български политици, пише struma.bg.

„Самият аз разбрах снощи /б.р. понеделник/, че съм включен в това проучване”, обясни Новаков.

„Определено се почувствах поласкан. Четох аргументите за избора ми и там пишеше, че е главно заради работата ми по бюджета и по пакет „Мобилност“.

Не съм запознат, но предполагам, че класираните в „Топ 100 на най-влиятелните евродепутати“ ще получим плакети – моя ще си го взема с огромно удоволствие“.

Андрей Новаков, който започна политическата си кариера от общинската администрация в Благоевград, беше лауреат и на друга престижна класация на сп. „Форбс“ – „30 под 30“, която е за най-успешните млади хора в Европа.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts