| | | |

ЕКСКЛУЗИВНО! Проговори приятелка на накълцаното с макетен нож 18-г. момиче

Страхувам се за живота си и сигурността на семейството ми.

Това каза пред БНР Моника Маринова. Момичето е било заплашено в социалните мрежи заради позицията ѝ по случая с нарязаното 18-годишно момиче от Стара Загора.

В социалната мрежа изтекоха скандални чатове между Моника и рязалият с макетно ножче Д.М. – Георги. Полицията вече е потвърдила официално автентичността на кореспонденцията.

Тя е прекарала шест часа в районното управление на града заради получена заплаха. Казва, че се страхува – и за себе си, и за семейството си. Едва днес е намерила сили да каже на голямото си дете, че я заплашват.

Малкото не може да отиде на детска градина. А полицаите я посъветвали – да не излиза сама никъде в следващите дни.

“Вчера на обяд в 12:24 видях, че имам чакащо съобщение в социалните мрежи със заплахи към мен във връзка със случая с нарязаното момиче в Стара Загора с макетен нож.

Бях предупредена да внимавам какво говоря и пиша и да очаквам, че ще ме преследва бяло BMW”, разказа жената, дала гласност на случая с обезобразеното момиче.

“Моментално се обадих на директора на полицията в Стара Загора, съответно той ми каза по най-бързия начин да отида във Второ районно.

Отидох, бях разпитана от дознател, от криминалисти, беше образувано досъдебно производство. Те провериха кога и къде е роден, разбра се къде живее лицето. Беше арестуван в Раднево, направиха му обиск, иззеха му телефони, лаптоп и таблет.

Аз имам въпрос и какво да кажа – ядосана съм, страх ме е не само за мен, а и за семейството ми, но в случая той каза, че профилът му е бил хакнат.

Моят въпрос е откога е хакнат, ако наистина е така, и ако не ме е заплашил той, кой го е направил?”

Полицията иззела телефона ѝ и му направила експертиза. А тя настоява в най-кратък срок да разбере кой я е заплашил за това, че има позиция по случая с нараненото момиче и още – трябва ли да се чувства виновна за това, че е приятелка на семейството, че се бори за това да даде гласност, защото системата не работи.

“Искам да призова всички хора, които са писали негативни коментари или квалификации по този случай, да си проверят чакащите съобщения и ако и те имат заплахи, да дадат сигнал в полицията.”

До момента не знае да има и други заплашени. Казва, че телефонът ѝ е гръмнал от обаждания от вчера до днес.

Страхува се от нови заплахи. Но е благодарна за подкрепата на съпруга си.

Близките ѝ я окуражават да продължи да се бори, но е ужасена от факта, че никой не може да й гарантира защита – нито за нея, нито за семейството ѝ.

“В момента не мога да отида никъде сама, не мога дори да заведа детето си на градина. Просто животът ми спира в момента.

Вярвам, че държавата има ресурс, за да разбере дали профилът на този човек е хакнат и кой е изпратил заплахата.

Надявам се в най-кратък срок това нещо да се случи. Нека не чакаме отново 30 дни, както беше със заподозрения за нападението с макетния нож. Макар, че той не е заподозрян, то се знае кой е.

Мисля, че не сме страна от третия свят и е крайно време държавата да го докаже.”

Казва, че знае, че всички имаме задължения като общество. Но не усеща да имаме права и защита. А се нуждае от такава:

“Затова съм толкова ядосана. Това е недопустимо откъдето и да се погледне. Скандален случай – имам чувството, че съм в някакъв филм, с тази разлика, че две семейства сме главните герои в него.”

Задържаният за заплахите към нея още е в ареста. Благодарна е на директора на полицията в Стара Загора и на всички полицаи, които са дошли в почивния си ден, за да работят по нейния случай.

Недоумява защо в различни медии се цитира името на районен прокурор, който твърдял, че няма връзка между нападението над 18-годишното момиче и заплахата към нея.

И повтаря – заплахите са заради позицията ѝ по случая и заради факта, че му е дала гласност.

“И двете семейства сме много притеснени. Момичето беше разпитвано снощи до късно в районната прокуратура.

Със сигурност не е добре психически, не знам как е и физически след многото часове на разпит. Шокирани сме. Едновременно сме уплашени, но сутринта получихме някакво много леко удовлетворение, че извършителят е задържан.

Но моят въпрос всъщност е какво правим след като изтекат и тези 72 часа?!?!

Защото историята помни, медиите също, че той беше задържан преди месец за 72 часа, сега отново е задържан – какво следва след това? Пак ли ще бъде пуснат?”

Жената не знае дали малтретираното момиче е било заплашвано и след края на месец юни. Опасява се да не би и този път виновните да използват връзки и познанства, за да избегнат наказания.

“Този случай е една голяма мистерия! От началото до края. Видимо някой по веригата не си е свършил работата.

Сега вече има достатъчно доказателства за това – искаме да разберем КОЙ или КОИ са тези хора

Въпросът е кой или кои са лекарите, които са направили първата експертиза.

И защо е необходимо момичето да минава през поредния ад, защото някой не си е свършил работата. Много говорим за физическото състояние на детето, а какво правим с психическото!?!”

Жената потвърждава, че семейството е теглило кредит, за да лекува нарязаното момиче. Няколко души вече са дали заявка, че искат да помогнат.

Засега не е ясен начинът как това може да се случи – притесняват се да дадат банкова сметка, защото ще станат ясни имената им.

И призовава – хората да се включат в националните шествия пред съдебните палати утре в страната, за да покажем, че сме общество. И никой не е застрахован от това да му се случи същото или да бъде заплашван за това, че има позиция и отказва да мълчи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Накълцаното с макетен нож момиче преди инцидента снимка: Интернет

Similar Posts