| | | |

Борисов с ключов коментар за оставката на Гешев ВИДЕО

Не съм говорил с ВСС за освобождаване на Гешев, те са интелигентни хора, виждат сами.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънредна пресконференция заедно с кандидат-премиера на партията Мария Габриел.

“Когато Христо Иванов, Румен Радев, Асен Василев, Атанасов искат оставката на Гешев – това не е политически въпрос и не е вмешателство.

Когато Мария Габриел поиска, изведнъж почвате да питате има ли вмешателство. Не познавам тези хора, не съм говорил с тях.

Питам ви вас – колко пъти попитахте Христо Иванов за това вмешателство”, обърна се Борисов към журналистите.

“И членовете на ВСС са български граждани. Това са от най-интелигентните хора в България. Те също наблюдават процесите и гледат кое спира реформите и процесите.

Не ги познавам тези хора, нито съм говорил с тях, нито съм ги чувал, нито сме казвали нещо друго, различно от останалите политически партии”, коментира лидерът на ГЕРБ.

“Когато Нинова иска оставка, а когато г-жа Габриел произнесе тези слова, е вмешателство. Сигурен съм, че всички партии има и анти, има и симпатизанти. Ние подкрепяхме борбата с олигарсите. Нашата голяма партия има крила, има различно мислещи хора, но това е силата на нашата партия”, каза Борисов.

“Знаете ли какво стана в мрежите и в нашите чатове, когато казах, че Асен Василев става за финансов министър.

Затова само Мария Габриел говори за правителство. Ние сме тук, за да знаят другите лидери, че може да разчита на 69 депутати”, информира Бойко Борисов.

“Утре в разговорите ще чуем тяхното мнение. До този момент освен ПП-ДБ не сме говорили с друга партия. Вложихме всичко, за да се случи с тях. И получихме шикалкавения.

Утре в 15 часа трябва да знаем дали има шанс да се направи правителство, или вкарваме в катастрофата България”, отсече бившият премиер.

“От ПП получихме подкрепа за политики. Да се произнесат чак във вторник, след като мандатът се връчва в понеделник, ние това го считаме за несериозно”, каза лидерът на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts