| | | |

Деси Атанасова разкри в какви отношения е с Иван Гешев

Да, научих за решението на Мария Габриел за оставка на главния прокурор Иван Гешев по време на заседанието на парламентарната група

“Аз бях жената, на която се обади господин Гешев по телефона, за да пита дали наистина кандидатът на ГЕРБ за премиер Мария Габриел му е поискала оставката”.

Това заяви пред bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова за напрежението в държавното обвинение и твърденията на главния прокурор Иван Гешев.

Отношенията между Атанасова и Гешев са институционални и служебни, като не отговори на многократните питания дали е приятелка на главния прокурор или не.

“Ние за рецепти за готвене не сме си говорили”, изтъкна Десислава Атанасова.


Гешев не ми се обажда всеки ден, но със сигурност не го прави в нито една друга партия, уточни Атанасова и добави, че срещу нея няма повод да бъде обект на наказателно преследване.

Тя запита докога съдебната реформа ще струва цената на едно редовно правителство?

Във връзка с възможността за съставяне на правителство в рамките на 49-то Народно събрание, Атанасова, коментира, че Мария Габриел доста често идва в България и познава политическата обстановка в страната.

Мария Габриел си дава ясна сметка, че носи огромна отговорност. Ако не се реализира първият мандат, вторият изглежда невъзможен. Възможността за шести предсрочни избори е голяма.

Не сме говорили с никого за министерски кресла, каза Атанасова.

Тя определи поведението на БСП като странно, че препрактили преговорите с ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство.

Десислава Атанасова изтъкна, че подкрепата за експертното правителство на ГЕРБ биха дошли от всички депутати, които поставят интересите на държавата пред интересите на партията.

Ако не може да се постигне съгласие с първия мандат, рискът за България е много голям – нямаме бюджет, можем да бъдем с нулево салдо, как ще се изплащат пенсиите, запита Десислава Атанасова.

“Във всяка партия има хора, които са и експерти, и участват в политиката.” Според нея, ДБ са част от една коалиция, която ГЕРБ свали с вот на недоверие, и то за провал във финансовата политика.

Така тя не вижда как те предлагат човек за финансов министър.


“Не виждам как Асен Василев като финансови министър, може да сума нашето или общественото доверие. Но със сигурно и в състава на ПП-ДБ да има кадърни кадри”, каза още тя.

Изглежда, че шести избори са цел номер 1 на ПП-ДБ, коментира Атанасова.

В продължение на повече от месец говорим едно и също – ако някои си представя, че в първия, втория или третия мандат няма да има гаранция, че първата партия, която се е доказала на предсрочните избори, то за нас е немислимо как ще се реализира правителство, каза още Десислава Атанасова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts