| | | |

Двучасова тайнствена среща между лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в парламента

Двучасова тайнствена среща се проведе в парламента между лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

В кабинета на председателя на парламента се събраха Мария Габриел, Бойко Борисов, Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев, Владислав Панев, Атанас Атанасов и акад. Николай Денков, пише 24 часа

След края ѝ обаче никой от тях не обясни за какво са си говорили, а директно се върнаха обратно в пленарната зала. Там те ще гледат измененията в Наказателния кодекс за по-строги наказания за пияните и дрогираните шофьори по пътя.

По-рано днес НС прие на първо четене механизъм за разследване на главния прокурор. Измененията са заложени в Наказателно-процесуалния кодекс.

По-късно правната комисия се събра на извънредно заседание и ги обобщи, а депутатите решиха да съкратят срока за предложения между първо и второ четене от 7 на 3 дни, по предложение на ГЕРБ.

Кандидат-премиерът Мария Габриел напусна сградата на парламента, а депутатите се върнаха в пленарна зала, където предстои да се гледат седем законопроекта за промени в Наказателния кодекс.

Припомняме, по-рано сутринта Мария Габриел разкри приоритетите на експертния кабинет, който ще предложи.

Това са бюджетът, върховенството на закона, съдебната реформа, Планът за възстановяване и инвестиции за България и българските региони.

“Структурата на Министерски съвет остава същата. Имената ще споделя в понеделник, но вече е ясен профилът, около който се обединихме – експерти, владеещи материята и работещи за бързи резултати, които хората да усетят по приоритетите, които споделих”, каза бившият български еврокомисар.

Бойко Борисов пък обяви, че е оптимист за първия мандат, защото “всички са изпратени тук да решат 4-5 основни политики.

Отговорните хора трябва да подкрепят правителство”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Христо Иванов от своя страна заяви, че фундаменална цел на коалицията ПП-ДБ е да има системна промяна на правосъдието в България.

“Само с втория мандат може да се направи една конституционна реформа”, обяви сутринта Иванов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts