| | | | |

Александър Симов избесня: Това да не ви е спалня на палава депутатка от ПП

Постоянните ротации и въртележки в парламента между партии и коалиции провокира любопитни коментари в социалните мрежи, където по традиция се водят оживени дискусии по политически теми.

Ето малка част от тях:

“В началото си помислих, че това е от сайта “Неновините”. После видях, че е от “Капитал” (да, знам, знам, “Неновините” са по-достоверни). Обърнете внимание – ротационен премиер. Това да не ви е спалня на палава депутатка от ПП бе, че да има постоянна ротация :)))) Ротационна идиотщина”

Това пише журналистът и бивш депутат от БСП Александър Симов.

Според Евгени Петров става дума за “Правителство на споделеното недоверие…”.

“Да си поговорим за Ливан и ротациите.

В Ливан са в много интересна ситуация от много време. Заради огромните религиозни и етнически различия, в страната са на тръни от последната гражданска война. Разделението е – президент от едните, премиер от другите и така надолу.

Разделението в държавата е до най-малките неща. В страната има три различни часови зони, като често те са различни в съседни квартали.

Защо трябва да действаме и ние така и да слизаме към подобни неефективни експерименти? Нито една нормална, работеща държава не си сменя премиера и председателя на Народното събрание през 3 месеца – това е нищо друго, освен лудост”, е на мнение Георги Драганов.

“Правителство на ротационен принцип имаше в Израел през 2020, когато лидерите на десните и левите Нетаняху и Ганц се договориха всеки да е премиер по 18 месеца.

Нетаняху изкара неговите, после не успяха да приемат бюджет за 2021 и отидоха на предсрочни избори.

Ганц така и никога не стана премиер, а на изборите партията му взе едва 8 места в 120-членния парламент.

Нетаняху изяде Ганц. Ротационно правителство е много бърз начин ГЕРБ да изяде ПП-ДБ”, гласи коментара и на Георги Кадиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts