| | | |

Посолството на САЩ в Москва призова американците незабавно да напуснат Русия

Гражданите на САЩ трябва незабавно да напуснат Русия.

С този призив излезе американското посолство в Москва.

Мярката се обяснява включително заради опасността лица с двойно гражданство да бъдат призовани в армията в рамките на частичната мибилизация, обясняват от мисията.

“Русия може да откаже да признае гражданството на САЩ на лица с двойно гражданство и да им откаже достъп до консулска помощ, да възпрепятства излизането им от Русия и да ги призове на военна служба.

Американските граждани не трябва да пътуват до Русия, а тези, които живеят или са там на туризъм, трябва веднага да напуснат, докато все още има ограничени възможности за това”, подчертават от посолството.

От мисията отбелязват, че възможностите за полети са ограничени и съветват да бъдат използвани сухопътни маршрути с автомобил или автобус.

Американците трябва бързо да предприемат самостоятелни мерки, за да напуснат страната, тъй като посолството е сериозно ограничено за оказването на помощ, изтъкват от мисията.

Оттам съветват американците да получат информация от специалния сайт на Държавния департамент, който дава съвети как да напуснат Русия. Той дава и информация за изискванията за влизане в съседните на Русия държави.

От посолството припомнят, че в Русия не са гарантирани свободното събиране на хора и свободата на словото, затова съветват американците да избягват политически и социални протести и да не фотографират служители на органите по сигурността на такива събития, тъй като вече има случаи на арестувани американци.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts