| | | |

Проф. Константинов изчисли живота на ротационното правителство

От брифинга на Мария Габриел и акад. Николай Денков не се разбра едно нещо – освен премиерите ще се ротират ли и министрите.

За мен днес ГЕРБ понесоха загуба, защото остават с един вицепремиер и след 9 месеца ще имат премиер в една неясна политическа обстановка. За мен избирателите на ГЕРБ ще разберат днешния ход.

По-скоро избирателите на “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП – ДБ) няма да го разберат, защото са по-претенциозни. За мен това си е чисто коалиционно управление.

Това каза пред NOVA NEWS математикът и политически анализатор проф. Михаил Константинов.

“Проблемът на България е, че се краде чудовищно много. Тук се краде 50%, докато в Скандинавието примерно се краде 5%. Това са официални данни.

Аз не казвам, че не трябва да се краде, навсякъде по света се краде, но трябва да се краде с мярка и умерено. Тези големи кражби изнервиха всички у нас.

Пожелавам успех на новото управление, не защото ги обичам много, а защото техният успех ще е успех за държавата и всички нас. Нека действат разумно, защото иначе ще бъдат изметени.

Отново ще повтаря – нека първо се разберат да крадат по-малко и да вършат работа.

Това управление ще получи подкрепа от нашите европейски партньори. Ще влезем в Еврозоната и Шенген и причината е войната в Украйна. Тази война е отвратителна, но скоро ще се случи нещо и тя ще свърши.

Ако този кабинет изкара две ротации по 9 месеца, ще изкара и целия си мандат. Пожелавам им го най-искрено.

Единственото, което може да попречи на това, е, ако Господ реши да натисне копчето “delete”.

Според мен сме се насочили към самоунищожаване и не говоря само за България, а за целия свят”, обяви той.

“Разкритията на Иван Гешев дадоха тласък на това решение за ротационно управление, защото всички ги е страх.

В момента Иван Гешев декларира, че няма да се оттегли.

Нека не коментираме какво е казал Гешев, а какво трябва да направим, а то е – всички системи в държавата трябва да се ремонтират и да заработят отново”, категоричен бе проф. Константинов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts