| | | |

Радев с първи коментар за кабинета “Денков-Габриел”

Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме, не просто да има увещания и разговори.

Няма експертни кабинети. Да, съставен е от експерти, но политическата отговорност ще бъде носена от партиите, които застават зад това правителство.

Много скоро ще проличи коя партия каква доминация има в съответните министерства.

Това заяви в Анкара президентът Румен Радев.

“Турция е най-големият икономически партньор, извън ЕС. След посещението ми в Истанбул сключихме споразумение и получаваме достъп до всички турски терминали за втечнен газ, с резервиран капацитет от 1,5 млрд. на година”, посочи държавният глава.

По думите му с Ердоган са изградени отношения на доверие и приятелство. “В близките дни трябва да открием разширението на КПП “Капитан Андреево”.

Предстои подписване на меморандум за втора жп линия между Елхово и Одрин. Проектира се и отсечка между Лесово и АМ “Марица”, за да се раздели огромният поток от тирове и влакове на две. Изграждане на пешеходен мост при Резово също ще бъде изграден.

Силно се надявам, че новото правителство ще се възползва от постигнатото и ще довърши започнатото, заяви той.

Според него Турция е поела сериозен ангажимент за опазване на външните ни граници.

“България и Турция имат ключово значение за бъдещето на Европа”, посочи той.

Той коментира и присъствието на Вежди Рашидов в делегацията в Турция.

“Той е уважаван в Турция, както като творец, така и политик. Никога не съм делял хората по политическа принадлежност, работя еднакво с всички”, обясни президентът.

Държавният глава пристигна в турската столица Анкара за церемонията по встъпване в длъжност на Реджеп Тайип Ердоган за третия му президентски мандат.

На церемония, която ще се проведе в президентския дворец “Бештепе” след полагането на клетва от Ердоган в парламента, ще присъстват високопоставени представители на 78 държави – 21 държавни глави, 13 премиери, представители на парламентарно и министерско равнище, както и представители на международни организации, включително НАТО и Организацията за ислямско сътрудничество, информира Анадолската агенция.

Румен Радев присъства на инаугурацията на турския си колега след изборите от 2018 г., а през декември миналата година бе на работно посещение в Истанбул по покана на Ердоган.

Двамата проведоха среща “на четири очи” в двореца “Вахдеттин”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts