| | | | |

“Възраждане” стават опасни! Опит за кристална нощ: Копейките надраскаха с “жълти звезди” бирарията… СНИМКИ

През нощта сме имали посещение. Някой явно иска да намекне за “Кристалната нощ”, когато такива знаци са поставяни на магазините на евреите. Надписът е премахнат. Нашият ще продължи да стои.

Такъв е краткият коментар на собствениците на бирарията “Космик Крафт Биър” в центъра на София, след като явно привърженици на “Възраждане” си позволиха щурм върху обекта нощес.

В събота се стигна до остро напрежение заради лепенката на витрината, че заведението не обслужва симпатизанти на Костя Копейкин.

снимка Фейсбук

По-късно обаче, предвождани от един от кремълофилите си в Народното събрание, няколко яки мъжаги нахлуха в пивницата и настояха да пият бира.

снимка Фейсбук

На последната снимка в галерията виждате кадър от ул. “Иван Вазов”, където нацистки символ “изникна” и върху малко магазинче.

снимка Фейсбук
снимка Фейсбук

Кристалната нощ, която също се нарича и „Нощта на строшените стъкла“

В нощта на 9 срещу 10 ноември 1938 година започва вълна от погроми срещу евреи в Германия и Австрия, поставили началото на Холокоста в Европа.

Името Кристална нощ е дадено заради звука от потрошените стъкла на хиляди витрини на над 750 магазини, собственост на евреи. Опустошени са синагоги. Разграбена е и е унищожена друга еврейска собственост.

30 000 евреи са арестувани и изпратени в съществуващите вече концлагери, а 91 евреи са убити.

Зад набезите стои паравоенната организация на управляващата Националсоциалистическа германска работническа партия и е извършена по инициатива на нейния водач Адолф Хитлер.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts