| | | | |

Жената на Даниел Лорер подпали коалиционна война

Коалиционна война запали жената на силния човек в “Продължаваме промяната” Даниел Лорер.

Часове, след като стана ясно, че Виолета Лорер е назначена от Асен Василев за член на борда на Европейската инвестиционна банка, ГЕРБ излезе с остра позиция. Причината е, че назначението не е съгласувано с партията на Бойко Борисов.

“Научихме от медиите за номинацията на г-жа Лорер в Европейската инвестиционна банка. Малко по-късно от медиите разбрахме за оттеглянето й. Подобни разминавания в комуникацията между партньори са недопустими и не бихме ги толерирали занапред”

Това се казва в официална позиция на ГЕРБ по повод решението на Асен Василев да назначи съпругата на партийния си съмишленик на висок пост.

Асен Василев успя да изненада днес както съпартийците си в “Продължаваме промяната”, така и партньорите в управлението от ГЕРБ със скоростното и несъгласувано номиниране на Виолета Лорер за борда на Европейската инвестиционна банка.

Докато при премиера Николай Денков заседаваха лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ именно по уточняването на механизъм за издигане на хора във втория етаж на властта,

Василев пусна спешно съгласуване по министерствата за съпругата на съпартиеца си Даниел Лорер.

Министърът на финансите бе дал 60 минути на останалите министри да съгласуват назначението.

След като стана ясна номинацията, която изненада дори премиера Николай Денков и съпредседателя на Василев в ПП Кирил Петков, те са помолили настоятелно министъра на финансите да оттегли номинацията на Виолета Лорер.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts