| | | |

След дъжд – качулка: Спешен съвет при Денков, разследват как е….

Спешен съвет при премиера Николай Денков е опитал да разбере как е станало назначението на Виолета Лорер в Европейската инвестиционна банка, научи “24 часа”.

Както стана ясно днес съпругата на депутата от “Продължаваме промяната” Даниел Лорер е била назначена от министъра на финансите Асен Василев за представител на България в борда на Европейската инвестиционна банка.

Допреди малко в кабинета на министър-председателя Денков са били на съвещание вицепремиерката Мария Габриел, съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов, Владислав Панев и Атанас Атанасов.

А от страна на ГЕРБ са участвали Деница Сачева, Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

Форматът е трябвало да уточни механизмите за назначенията на зам.-министри и областни управители, както и на регулаторите.

По време на срещата обаче станало ясно, че Василев е назначил Виолета Лорер в ЕИБ. Като изненадани от новината били дори Кирил Петков и Николай Денков.

“24 часа” потърси за коментар Министерския съвет за спешната среща по назначенията, но такъв все още не е предоставен от правителствената информационна служба.

Спешна проверка показала, че финансовият министър Асен Василев сам е пуснал съгласуване за назначението с останалите министри. Като дал 60 минути за отговор на искането му. След като получил съгласуванията, той разписал назначението на Виолета Лорер.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts