| | | |

Тома Биков изригна: Докато Гешев е главен прокурор, ще гласувам против свалянето на всеки имунитет

Докато се съставяше редовно правителство, прокуратурата се активира, а някои партии спряха да преговарят. Поискаха се имунитети – ден през ден, къде съпътствани с пресконференции, съобщения, които очевидно целяха провала на редовно правителство. Целта беше да се оформят мнозинства в НС

Това заяви Тома Биков от трибуната на парламента по повод съставянето на комисия за имунитетите.

Мнозинствата в НС могат да са дело само на народните представители, нито на прокуратурата, нито на съд, нито на друг.

Прокуратурата в последните седмици се опитва да формира мнозинства, отбеляза депутатът от ГЕРБ.

Биков похвали парламента, че въпреки всички нападки, се е оказал с инстинкт за самосъхранение и той е демократичен инстинкт, обясни Биков.

Ясно парламентът показа, че България е парламентарна република.

Въпреки опитите НС да бъде направен излишен, за да даде аргументи на определени кръгове да казват, че няма нужда от него, парламентът успя да заработи и ще продължи, въпреки опитите да бъде саботиран.

Не само ще подкрепя тази комисия, но ще гласувам против свалянето на който и да е имунитет, докато Гешев е главен прокурор, изригна Биков.

Конституцията беше променена 2006 г. от 46-то НС и тогава беше въведен механизъм, че депутатът може сам да се откаже от имунитета.

Аз съм първия, който се отказа от имунитета си, защото срещу мен имаше висящо дело в съда, припомни от своя страна ген. Атанасов.

ВСС взе решение да предложи на президента да освободи Гешев, защото е оскърбил народните представители, а трябваше да се вземе такова решение заради делата на трупчета.

Трупани години наред се използваха като инструмент за рекет, заяви шефът на ДСБ.

Това дело, заради което се иска имунитета на Борисов, беше държано 3 години, когато експремиерът нямаше имунитет. Защо сега?, попита ген.Атанасов.

Кои са обстоятелствата, които налагат възобновяване на разследването. Дали няма политическа злоупотреба с правомощията на прокуратурата?, попита той.

Гешев в изказванията си говори за народа, за други неща, които нямат нищо общо, отсъди Биков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts