| | | | |

СКАНДАЛ! Извадиха и други кирливи ризи на пияната Белослава и семейството и, купуват…

Пияната зад волана Белослава стана повод за дебати и на друго ниво. Ето какво разкриват в социалните мрежи за имущество на фамилията й.

Понеже доста се изговори за Белослава тези дни, нека споделя следното по повод нейната личност и семейство”, започва разказа си юриста Явор Ташев във Фейсбук.

В следващите му изречения цитира публикация от “Капитал”, от която става ясно, че къщата или позната още като галерия на ул. “Московска” 11 в София е била държавна, но с днешна дата е собственост на семейството на Белослава.

Областният управител е продал сградата без съгласието на Министерството на културата, въпреки че сградата е паметник на културата и по тази причина е задължително получаването на съгласие, отбелязва Ташев.

Наемателите не са уведомени за търга, на място не е имало информация. Обявата за продажба на сградата е публикувана единствено във вестниците “Земя” и “Куриер”.

Имотът е закупен от “Студио плакат”. Съдружници в дружеството са ЕВГЕНИ ЙОНОВ, съпругата му БЕЛОСЛАВА ЙОНОВА, а накрая – майка й – АНЕТА СОТИРОВА.

Според статия на в. Дневник: “Печели Евгени Йонов, син на художника Божидар Йонов и съпруг на певицата Белослава, дъщеря на актрисата Анета Сотирова и бизнесмена Борислав Стоянов, който беше съден преди години заедно с Янчо Таков за контрабанда на кожуси.

Синът му участваше в приватизацията на “Инкомс – Телекомс” и беше пребит от конкуренти.

Говори се, че зад покупката на “Крида арт” стои Борислав Стоянов, а зет му, който е художник , е само параван.

Купувачът платил 466 хиляди лева. Той твърди, че парите са осигурени чрез заем от Пощенска банка.

Останалите фирми с предмет месарски бизнес, които участвали в търга, са подставени и ролята им била само да симулират участие, се коментира сред заинтересуваните среди.

Той (наемателят) твърди, че търг въобще не е имало, а всичко е било нагласено от областния управител.

“Директорът на дирекцията, която контролира всички сделки в областната управа, ни каза, че не знае за такъв търг и че такава продажба не е минавала през него, а е било задължително. Отгоре на всичко сградата е била вече продадена, а ние три месеца плащаме редовно наема си на господин областния управител, без да ни уведоми, че вече я е продал.

Явно, че тъмнината около сделката му е била необходима”, твърди Камбов.”

“Галерията ще се запази, заяви новият собственик Евгени Йонов, мъжа на певицата Белослава.

Междувременно няколко пъти се иска застрояване на 8 и повече етажи.

Устройственият план се променя, за да разреши това, въпреки района и въпреки останките наоколо.

През 2020 г. имотът (фирмата, която има единствено този актив) е продаден за 2 200 000 евро, без да знаем дали това е пълният размер на цената.

Купувачите са хора, направили богатство от строителство на пътища…

Добре знаете как се правят пари в тази област.

Източник: Хотнюз.бг

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts