| | | |

Йовчев: Борисов е най-влиятелният политик, защото….

“Действията в органа, призван да управлява съдебната система, не са продиктувани изцяло от вътрешно убеждения, а има и външни обвързаности, които в даден момент провокират определени процеси”

снимка Архив

Това каза бившият вътрешен министър и бивш шеф на ДАНС Цветлин Йовчев по Би Ти Ви във връзка с решението на ВСС да отстрани Иван Гешев от поста главен прокурор.

По думите му тези процеси не са от вчера или днес. Ако имаме по-дълга памет, през цялата нова история след промените, това е факт – олигархичните обвързаности да влияят върху съдебната система.

Ако има такива зависимости, въздействието им върху съдебната система водят в тази посока – упражняването на властта в определена изгода. Това са тежки изкривявания, каза още бившият силов министър.

Защо Бойко Борисов е най-влиятелният политик през последните 12 години – защото съумя в най-голяма степен да адаптира действията си спрямо българския манталитет. И да води политиката си и действията си спрямо това, каза още Йочев.

Според него ако това се беше случило в друга държава, нямаше да има такива успехи.

В България имаме политици в парламента, които очевидно излъгаха обществото. И то не защото са били неинформирани, а защото го направиха за собствена изгода, обясни той.

По думите на Цветлин Йовчев България няма отбранителна доктрина, а стратегията ни за национална сигурност е остаряла, защото самата среда е различна.

Отделно от това службите изостават от организацията на работните процеси, каза още той.

Срещаме нови заплахи, които не намират решения по начина, по който е организирана дейността на системата.

Дълбоката криза в политическата система доведе до това. Ако погледнете, всички системи в държавата са в тежка криза и в същото състояние.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts