| | | |

Ексминистър от ГЕРБ: Борисов е леко изнервен от това, което правят ПП-ДБ. Те прекаляват. Искат…

Президентът Румен Радев заяви, че курсът на новото правителство ни тласка близо до войната в Украйна.

“Винаги, когато даваш оръжие на нападнатите, ти не продължаваш войната, а опазваш мира. Медведев каза: САЩ, спрете да дават оръжие на Украйна и войната ще спре.

Същото казва нашият президент.

Тя ще спре, но ще останат анексираните територии, Крим… Това ли иска светът?

снимка Архив

Ние изпращаме това което имаме, оръжия се дават от първия ден. Защо България го прави по нерегламентирания начин? Правихме го тайно срещу почти двойна комисионна”, коментира бившият зам.-министър на отбраната Валентин Радев пред Bulgaria ON AIR.

Гостът отбеляза, че оръжейните складове буквално са изпразнени, тъй като войната всеки ден бълва снаряди. А България ще стане 24-ата държава, която официално дава боеприпаси.

“Министър Тагарев каза:

Ще влезем в инициативата за 1 млн. боеприпаси и в тази на Европейската агенция. Ще имаме пари от Европа да подновим нашите боеприпаси и да купим нови поточни линии.

България е специализирана в производството на боеприпаси”, заяви Валентин Радев.

Той е сигурен, че някой ден ще излезе официална информация за предоставянето на оръжия и боеприпаси на Украйна от българските власти от началото на войната.

От “Продължаваме промяната” поставиха ултиматум на ГЕРБ – или изпълняват седем условия, или хората на Кирил Петков ще поискат оставка на кабинета.

“Досега къде бяха и защо не направиха официално споразумение. Но бягайки от думата коалиционно “управление”, защото ще ги свързват с коалиционно споразумение, те казаха: По-добре да няма.

Сега искат някакъв механизъм и гаранции.

Борисов е леко изнервен от това, което те правят. Те прекаляват. Искат навсякъде всичко да сменят и да сложат техни хора”, подчерта Радев.

Според него Бойко Борисов ще намери правилния тон.

“Христо Иванов постъпва по-разумно, надявам се да успокоим нещата”, сподели Валентин Радев.

“Службите са на всички и много внимателно трябва да пипаме там. Както и със съдебната реформа. Да не се замахва на едро, да има широко обсъждане, да се усеща доверие, което идва отдолу, а не само в парламента.

Много трябва да внимават какво казва електоратът. Някои злоупотребяват със службите”, посочи още бившият шеф на МВР.

Радев обърна внимание, че МВР е най-голямата система, почти 50 хил. души, и изтъкна, че там трябва много да се внимава с кадрите.

“Мигрантите вече ги хващаме на случаен принцип. Всички говорим срещу полицаите, но всички се нуждаем от тях.

Същото е в прокуратурата, затова всички се вглеждаме толкова в това. Там трябва да има справедливост, защото това е последната инстанция.

Висшият съдебен съвет е така направен по решение на Христо Иванов. Защо не признае, че е негова грешка”, заяви още гостът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts