| | | |

Малката палава пеперудка: В качеството на какъв Борисов се обажда на министър? Това не е негова работа

Общо 10 зам.-министри са назначени по предложение на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Всички те са експерти и са били одобрени от “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Това обяви пред БНТ депутатът от коалицията Настимир Ананиев.

Така той отговори на постоянните оплаквания на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че партията му няма нито едно назначение във висшия ешелон на властта.


“Назначените по предложение на ГЕРБ зам.-министри са експерти, минали са нашите критерии да имат обществено доверие, да няма корупционен риск с тях и да не се безчинствали срещу граждани и бизнес.

В “Продължаваме промяната – Демократична България” нямаме притеснения да назначаваме експерти”, каза Ананиев без да уточнява в кои министерства са назначенията.

Той разкритикува Борисов, който вчера призна, че се е обаждал на министъра на спорта Димитър Илиев, за да настоява кадър на ГЕРБ да бъде назначен за негов заместник.

Бившият рали пилот обаче му отговорил, че може най-много да приеме съветник от ГЕРБ.

“В качеството на какъв Борисов се обажда на министър, за да кадрува? Това не е негова работа”, добави Ананиев.

Той допълни, че в момента тече ревизия на работата на служебния кабинет. По думите му изскачали много притеснителни неща и се очаква следващата седмица да бъдат дадени подробности.

Депутатът коментира и предложението на Борисов за подписване на коалиционно споразумение с “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Той припомни, че такова е имало и с Реформаторския блок, част от когото беше и самият той, което е било развалено от лидера на ГЕРБ.

Ананиев обърна внимание на смяната на шефа на Сметната палата Цветан Цветков. Неговото освобождаване беше оспорено от коалицията и съдът го върна отново на поста.

Според депутата Цветков “напипа нещо много голямо в одитите” и това е довело до бързото му освобождаване.

Вчера бяхме свидетели на един замисъл, който тепърва ще видим какво е целял. Всъщност този опит за метеж може да се използва за една голяма мобилизация в Русия.

Отдавна се говореше за такова нещо, но Путин не смееше да направи такава мобилизация. Сега обаче има причина да я направи.

Необезпокояван Пригожин се придвижваше към Москва и в един момент дойде беларуският президент, който не е известен със силната си дипломатичност и външна политика, и реши кризата. Някак си нагласено изглеждаше цялото нещо”, поясни Ананиев.

Според него, всичко това показва, че в Русия текат едни процеси, които очевидно не желаят тази война да продължи.

По отношение на предоставянето на военна помощ за Украйна, Ананиев заяви:

“Ние сме част от ЕС и от НАТО и за нас е важно да помогнем на Украйна в този момент, когато има нужда. Нашата армия не е в цветущо положение и ние не можем да дадем много.

Въпросът обаче е по какъв начин тази война може да бъде прекратена, но прекратена като агресорът се оттегли, защото агресорът е Путин.

И за да се седне на масата за преговори, Путин трябва да се оттегли от тази завладяна територия, която е украинска.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts