| | | |

Премести ли му Бойко смокинките на Киро отзад , или му се спаружиха преди да вържат

Време им е на смокините – цъфнаха и взеха да връзват по топлите краища у нас.

Всъщност смокинята цъфти и образува плодове през цялото лято. Но при нашите климатични условия узряват най-вече през есента, и то само тия ранно вързалите плодове, останалите недоузряват, нямат време преди да настъпи студът.

Ей такова смокиново време настана и във властта.

ПП-то от предизборно-изборно-следизборната парламентарна коалиция ПП-ДБ вече се въоръжаваше с голямата лъжица да куса сладко от смокини право от големия властови буркан.

Но – йок!

Съвсем не изненадващо на съпредседателя на ПП Кирил Петков, дето се е самоназначил и за съпремиер, управлявайки премиера (си) Николай Денков, му се спаружиха смокинките още преди да му вържат.

Тия в гащите ли, бе?!, ще рече някой. Тия-ония, точно на смокинова диета се оказа „промяната“. Много диетична – само на смокинови листа.

Рече си го сам „съпремиерът“ на управляващата им „некоалиция“ с ГЕРБ-СДС:

„Ние едва ли не да сме като смокинов лист отпред, а те отзад за важните неща за обществото да си ги прокарват с други мнозинства“ (изказът е запазен без редакция просто в стил „Киро“).

Неее, не са ти вече ни смокинките, ни смокиновият лист там отпред, мистър „премиер“ Петков!

Наложи се да бъде преместен отзад като щит срещу всякакви „некоалиционни“ властови партньори.

Само дето си е на гол гъз тоя спешен щит.

Не само защото това библейски му е функцията на смокиновото листо. А понеже след всяка „промяна“ на „Промяната“, дето продължават да я продължават, без да са я започнали, все им лъсва голият (не)политически задник.

Така е и сега, тъкмо (не) се коалираха в уж широка евроатлантическа „некоалиция“ и опоскаха де що има смокинови листа – плаващи мнозинства, изневери, сглобки, постове.

И се наложи „промяната“ пак да се промени – както се бяха засилили да си управляват сами с назначения „до девето коляно“ и хоп – взеха сами да търсят вариант за споразумение с ГЕРБ.

Та да си го лепнат това хвърчащо смокиново листче отзад именно срещу задните изненади от ГЕРБ, дето им развалят това дето са замислили пак да ни сервират с предния си инструмент – тоя с политически спаружените смокинки.

А властовото им плододаване отново е недозряло, даже не е цъфнало, камо ли да върже нещо.

След като само по листо отзад „предлагат“ на ГЕРБ-СДС – даже директно на герберския лидер Бойко Борисов „споразумение“ във вид на „7 условия“ – ултиматум един вид, ама на гол смокинов задник.

Ако тия „седем“ не бъдели изпълнени, щели от ПП да поискат оставка на кабинета. На собствения си кабинет.

Е, поне няма да се налага този път да ги свалят с вот на недоверие, че сами са си изули гащите на „доверието“.

И така през изминалата седмица смокиновото сладко на ПП се захароса.

Е, да – когато се прави конфитюрът и със зелени, и със зрели смокини, резултатът е блокаж. Няма как да се вкара лъжица в захаросано сладко, камо ли пък да си го намажеш на филия.

Още повече, че все така в недозрялата „промяна“ – тая на Кирил Петков, продължават да си мислят, че именно Бойко Борисов с целия му ГЕРБ, отдавна са презрели, дори са окапали от властовото, даже и от политическото дърво и са станали на скапан мармалад.

Ама не – тъкмо с тия смокинови листа, дето си ги мести в тесните зелени политпартийни и властови гащи, Киро просто реабилитира мармалада на Бойко.

И сега цял ще се омаже с него Петков като по рецепта на Борисов желира управленската НЕкоалиция в Коалиция.

Тъкмо преди местните избори за пред (не)електората на ПП.

Източник: Лупа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts