| | | |

Денков завъртя грозна интрига: Г-жа Габриел е подложена на тежък натиск от представители на ГЕРБ ВИДЕО

Министър Тагарев е запознат дали можем да вземем пари от НАТО, защото даваме оръжия. Както той обаче казва, вече сме изпуснали много от тези възможности. Не е сигурно какво можем да направим с това закъснение.

Това заяви премиерът Николай Денков пред журналисти.

„Това отразява политиката на служебното правителство, то не се е интересувало как да използва тези възможности“, добави Денков.

На въпрос за Маришкия басейн, централите и мините, Денков отново нападна служебното правителство:

„Те нищо не са направили по въпроса, няма концепция какво да се прави“, добави той и заяви, че в момента се прави концепция какво може да се направи там.

„От сега се обсъждат варианти, благоприятни за хората там. Ще обсъдим всичко със синдикатите. Опитваме се за няколко седмици да наваксаме това, което от месеци не е вършено“, каза той.

„Притеснително за второто плащане по плана за ПВУ, е това че има много закони за приемане. Трябва да има синхрон между МС и НС“, подчерта той.

“Първо искам да кажа, че има много дезинформация. Многократно казах, че първо ние сменихме половината министри, в резултат на дискусии с ГЕРБ.

Нека колегите от ГЕРБ да пооберат изказа им, защото това, което казват, не е вярно“, отговори Денков на въпрос дали трябва да има коалиционно споразумение между ГЕРБ и ПП.

„Каква форма ще предпочетат народните представители е въпрос на разговор. Не искам да предопределям каква ще бъде избраната форма, но искам да напомня, че едно коалиционно споразумение се пише месеци наред“, заяви той.

Денков издаде, че г-жа Габриел също е подложена на тежък натиск от представители на ГЕРБ.

“Все пак с нея работим перфектно, но ми е интересно, когато стигнем до ротацията и химикалката е в нейната ръка, дали и тя ще може да е така търпелива, както съм аз”, завърши премиерът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts